Bezár

Hírarchívum

TÁMOP-projekt keretében korszerűsítik a felsőoktatási sportot

TÁMOP-projekt keretében korszerűsítik a felsőoktatási sportot

2013. november 28.
2 perc

Uniós támogatással fejlesztik az SZTE sporttudományi, sportélettani és sportorvosi képzését, és intézményi sportiroda is létrejön.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

December 3-án (kedden) 13 órai kezdettel kerül sor a „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” című, TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 azonosítószámú projekt nyitókonferenciájára a Szegedi Tudományegyetemen.

 

A program Galambos Gábor, az SZTE sportért felelős rektori megbízottjának köszöntőjével indul. Ezt követően Balogh László, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet intézetvezető egyetemi docense, a projekt szakmai vezetője a pályázat keretében megvalósuló sporttudományi képzésfejlesztésről szól. A sportorvosi képzésfejlesztést Török László, az SZTE ÁOK Traumatológiai Klinika egyetemi docense, a sportorvosi képzésfejlesztés szakmai vezetője, a sportélettani képzésfejlesztést Varga Csaba alprojektvezető, az SZTE TTIK Biológus Tanszékcsoport Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszék tanszékvezető-helyettes egyetemi docense mutatja be. A következő előadást Trényiné Rákóczi Zsuzsanna, az SZTE Sportközpont vezetője tartja, aki a projekt keretében létrejövő intézményi sportirodáról, valamint a sportirodához kapcsolódó fejlesztésekről nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek. A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség a projekthez kapcsolódó fejlesztés stratégiáját Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke vázolja. Az eseményt 14.30-kor szendvicsebéd zárja.

 

A nyitókonferencia helyszíne az SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástára (SZTE JGYPK főépület, Szeged, Boldogasszony sgt. 6., II. emelet) lesz. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek