Bezár

Hírarchívum

Női vízilabda: örülnek a figyelemnek

Női vízilabda: örülnek a figyelemnek

2013. november 28.
3 perc

A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata szép sikert ért el, harmadik lett a magyar kupában. Ennek apropóján kérdeztük az együttes két kapusát, Szikora Enikőt és Tóth Esztert.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Volt szerencsém végignézni az Eger ellen vívott Magyar Kupa elődöntőtöket, ahol végül is négygólos vereséget szenvedtetek. Ennek ellenére egy igazán szépen csillogó bronzéremmel térhettetek haza Szolnokról. Hogy éltétek meg ezt a gyönyörű sikert?

Szikora_EnikoEnikő: A tavalyi bajnok ellen szálltunk vízbe a magyar kupa elődöntőjében. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen az Egerben számtalan felnőttválogatott játékos játszik, míg nálunk a játékosok fele még csak ifi korosztályú. Rengeteget készültünk a meccsre. Szerettünk volna olyan teljesítménnyel előrukkolni, amivel bebizonyítjuk nemcsak magunknak, hanem a közvéleménynek is, hogy rászolgáltunk a négyes döntőbe jutásra és ezzel együtt a végül megszerzett harmadik helyre. Bár az elején nehezen vettük fel a ritmust az egriekkel, a végére azért csak megmutattuk, hogy nem csak egy véletlenül becsúszott eredmény volt ez a részünkről. Az utolsó felvonásban igencsak kitettünk magunkért, és megmutattuk, hogy mire is vagyunk képesek valójában. A 13-9-es vereség abszolút vállalható.

 

Eszter: Úgy gondolom, nagy tett volt a részünkről, hogy a legjobb négy közé kerültünk. Mikor megtudtuk, hogy az Egerrel játszunk, egy kicsit megilletődtünk. A bajnokságban sajnos simán elintéztek minket nem is olyan régen, s nem szerettünk volna beleszaladni még egy akkora pofonba. Utána persze levetkőztük ezt a terhet. Tudtuk, hogy így sincs, úgy sincs veszítenivalónk. Mindenkit doppingolt a tudat, hogy egy más közegben játszhatunk, számos szurkoló előtt, és nem mellesleg még a televízió is élőben közvetíti a meccsünket. Jó érzés, hogy végre kaptunk egy kis figyelmet. Már csak ezért sem adtuk fel a küzdelmet, még az utolsó percekben sem.

– Ha már a sikereknél tartunk, a múlt hét folyamán megszereztétek az idei bajnokságban az első győzelmeteket a Honvéd gárdáját felülmúlva. Mit jelent a csapat számára ez a győzelem?

 

Enikő: A Honvéd elleni diadal már nagyon kellett nekünk, hiszen eddig nem szerepeltünk valami fényesen a pontvadászatban. Úgy ugrottunk a medencébe, hogy ha törik, ha szakad, de meg kell nyernünk a mérkőzést. Szerencsére sikerült. Ezt elsősorban annak köszönhetjük, hogy sikerült ráerőltetni akaratunkat ellenfelünkre. Ugyanakkor jó néhány hibát is elkövettünk meccs közben. Például túl sok ziccert hagytunk ki. Ezekből a hibákból igyekszünk tanulni, és mielőbb kijavítani őket.

toth_eszterEszter: Talán egy kis megkönnyebbülést. A Honvéd elleni meccsig csak a különböző kupákban sikerült meccseket nyernünk. Voltak szoros, kifejezetten jó meccseink, de a győzelem csak nem akart összejönni. Mindig hiányzott az a kis plusz, ami átlendíthette volna az együttest a holtpontokon. Ez a siker erőt adhat nekünk a folytatásra, különösen a kiélezett helyzetekben meríthetünk erőt ebből a diadalból. Kár, hogy ez az erő csak az őszi fordulók végére jött meg.

 

– Most szombaton a sereghajtó Angyalföldi Sportklub ellen játszotok hazai környezetben. Hogy készültök a meccsre?

Enikő: Ez a meccs is olyan, mint a többi: egy a sok közül a bajnoki szezon folyamán. Mivel az utolsó helyezett ellen játszunk, nem is lehet más célunk, mint a győzelem. Az ellenfelet nem ismerjük igazán jól, de igyekszünk őket kellően feltérképezni. Úgy gondolom, hogyha rájuk tudjuk kényszeríteni az akaratunkat, akkor nem lehet nagy probléma.

Eszter: Mivel az ASI teljesen új csapatként indult az OB I-ben, így nem igazán ismerjük őket. Épp ezért a héten csak a saját dolgainkra koncentrálunk. Megpróbálunk javítani az eddigi gyengeségeinken. Az erősségeinket pedig igyekszünk minél jobban a felszínre hozni.

 

 

Péterfy István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek