Bezár

Hírarchívum

Konferencia a csoportidentitás szemiotikájáról

Konferencia a csoportidentitás szemiotikájáról

2013. november 12.
1 perc

Mi a bringások normája? Hogyan fejezi ki a csoport-összetartozást a jelvény? Többek között e kérdésekre is választ keres az SZTE JGYPK konferenciája. Jelvénykiállítás színesíti a programot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Van-e a jeleken kívül bármi is, ami azonos önmagával? Hogyan fejezi ki a csoport-összetartozást a jelvény? Hogyan szolgálta a reformkori politikai sajtó a nemzeti identitást és a polgári átalakulást? Milyen összefüggés van a csoportos fogyasztás és márkaközösségek között? Mi a bringások normája? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Juhász Gyula Pedagógusképző Karán (JGYPK) 2013. november 15-én megrendezendő A csoportidentitás szemiotikája című konferencia kutatói.

A Magyar Szemiotikai Társaság, a Szegedi Tudományegyetem JGYPK Felnőttképzési Intézetének Identitáskutató műhelye, valamint az Alkalmazott Humántudományi Intézet Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék Új demokráciák és a humán kommunikáció kutatócsoportja az SZTE JGYPK Boldogasszony sgt-i épületben rendezi meg konferenciáját. A tanácskozás témája a különböző társadalmi, kulturális és szubkulturális stb. csoportok identitásformái, illetve a csoport-összetartozást kifejező jelek elemzése. A konferencia kísérő rendezvénye a különböző identitásjelölő jelvények kiállítása.

 

Részletes program a konferencia honlapján található

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek