Bezár

Hírarchívum

Az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar Szegeden

Az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar Szegeden

2013. november 12.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem dolgozói egyetemi kártyájukat bemutatva a Délmagyarország ügyfélszolgálatán 15 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak belépőt az ExperiDance Production és a 100 Tagú Cigányzenekar különleges produkciójára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Román Sándor társulatának szólistái különleges, új produkciójában az 1800-as évek második felének elfeledett világa elevenedik meg november 18-án Szegeden, a városi sportcsarnokban.

A produkció a „Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylány” címet kapta. 2013-ban született meg az elképzelés, hogy a 100 Tagú Cigányzenekar negyven roma muzsikusa és az ExperiDance társulata közös produkcióval színesítsék a magyar színházi palettát. A létrejött produkció premierjét október 4-én a fővárosi RaM Colosseumban tartották, ahol olyan klasszikus dallamok keltek életre, mint Liszt rapszódiái, Monti csárdása és a Pacsirta. Ezek segítségével művészek egy álomszerű Fergeteges mulatságba repítik a nagyérdeműt. A mindenki által jól ismert magyar cigányzenékre épülő, Román Sándor által koreografált, egyedi megjelenésű táncok valóban fergeteges hangulatot varázsolnak a színpadra és a nézőtérre egyaránt. A beteljesületlen szerelmi vágyaktól izzó fergeteges bál éjszakájának meseszerű történéseit Sissi és Andrássy gróf legendája ihlette. A történet hősei egy gyönyörű királyné, egy daliás gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a mindenki által egyszer már biztosan megélt, soha be nem teljesülő szenvedély felfokozott, gyötrelmes majd belenyugvó pillanatait.

 

A szervezők, a Prodior Produkciós Iroda és a Pálma Reklám Stúdió közreműködésével, valamennyi jegyvásárló a Heim Pál Alapítvány Mesekórház Programját támogatja. Fergeteges táncok, bravúros szólisták, két óra álombéli utazás.

 

Bővebb információ:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek