Bezár

Hírarchívum

ZMK-s sikerek a Kadosa Pál-emlékversenyen

ZMK-s sikerek a Kadosa Pál-emlékversenyen

2013. december 20.
1 perc

Nagy sikerrel szerepeltek a ZMK-s hallgatók a december 6-án és 7-én megrendezett Kadosa Pál Zongora Emlékversenyen Debrecenben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Zongora Tanszéke és a Conservatory Alapítvány Kadosa Pál elhunytának harmincadik évfordulója alkalmából zongoraversenyt hirdetett, melyen minden alapképzésben vagy mesterképzésben tanuló zongora szakos hallgató részt vehetett. Nevezni négy kategóriában lehetett egy Kadosa Pál-zongoraművel és egy szabadon választott eredeti zongoraművel. A verseny színvonalát a zsűri összetétele is jellemezte, melynek tagjai Ábrahám Mariann, Nádor György és Némethy Attila elismert zongoraművészek voltak.

A megmérettetésen nagy sikerrel szerepeltek a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar zongora szakos hallgatói. 1. kategóriában színvonalas előadásáért különdíjat kapott Rónai Csilla, felkészítő tanára Zsigmondné Pap Éva. Kiváló felkészültségéért 2. kategóriában 3. helyezést ért el Nemes Andrea, tanára Zsigmond Zoltán. 3. kategóriában különdíjat vehetett át Tóth Bernadett, felkészítő tanára Lucz Ilona.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek