Bezár

Hírarchívum

rektori_epulet

Az SZTE kéthetes téli üzemszünettel is takarékoskodik

Az SZTE kéthetes téli üzemszünettel is takarékoskodik

2013. december 18.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa döntésének értelmében 2013. december 22-e és 2014. január 5-e között az intézményben üzemszünet lesz. Az egyetemi élet 2014. január 6-án indul újra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az energiatakarékosság jegyében ezen a télen is bezárja kapuit két hétre a Szegedi Tudományegyetem. 2013. december 22. és 2014. január 5. között a hivatali ügyintézés szünetel, az épületekbe bejutni, illetve ott tartózkodni nem lehet, e helyeken a fűtés és az áramhasználat korlátozott. Az ehhez hasonló úgynevezett „szénszünettel” tavaly mintegy 150 millió forint energiaköltséget takarított meg az SZTE.

 

Az SZTE Szenátusának 2013. márciusi döntése nyomán az egyetemi épületekben – nem veszélyeztetve a betegellátást, és egyéb folyamatosan ellátandó funkciókat – a műszakilag megengedhető minimumra állítják az energiafelhasználást 2013. december 21-én (szombaton) 12 órától. Vagyis a legtöbb egyetemi épületben a fűtést 10 fokra állítják, s ezt a hőfokot tartják 2014. január 5-én (vasárnap) 10 óráig, amikortól a műszaki munkatársak folyamatosan visszaállítják a fűtést a normál üzemi hőfokra. Így várhatóan a 2014. január 6-i (hétfői) munkakezdésre az előírt hőmérséklet lesz az irodákban, tantermekben is.

 

A szegedi egyetem többi épületéhez hasonlóan a Klebelsberg Könyvtár is bezár 2013. december 21-én 13 órakor, s legközelebb 2014. január 6-án 8 órakor nyit ki újra. A múlt évhez hasonlóan a könyvtár a következőkkel igyekszik segíteni az SZTE polgárok vizsgákra való felkészülését. A bezárást megelőző hetekben kikölcsönzött dokumentumok a
könyvtár januári nyitását követő napokra eső lejárati dátumot kapnak. 2013. december 16. és 21. között az SZTE hallgatói és nem oktató dolgozói 10 helyett 15 könyvet kölcsönözhetnek, valamint december 21-én 11 órától január 6-án 8 óráig a szakolvasói terekből kikölcsönözhetők az egyébként csak éjszakára kivehető példányok is. A könyvtár dolgozói kérik az olvasókat, hogy a korábban lejáró kölcsönzéseiket időben rendezzék, mert a késedelmi díj számlálása a bezárás alatt is folytatódik.

 

A karácsony és szilveszter közötti munkanapon, valamint az újév első napjaiban zárva marad az egyetemi épületek többsége. Az úgynevezett „szénszünet” idején az SZTE csak a gyógyászati funkciókat, a közoktatási feladatokat ellátó épületei használatát biztosítja.

 

A szénszünetben érintett öt munkanapban (2013. december 23., 27., 30., és 2014. január 2., 3.) vizsgákat nem hirdetnek. A rendes vizsgaidőszakból kieső öt nap pótlására egy héttel meghosszabbították a vizsgaidőszakot. Ennek következtében a 2013/2014. tanévi téli vizsgaidőszak 2013. december 9 - 21., és 2014. január 6. – február 1. között tart a szegedi egyetemen, az utóvizsga-hét: 2014. február 3 - 8. közé esik.

A téli üzemszünetet elrendelő szenátusi döntés figyelembe vette, hogy hallgatóink számára az Nftv., illetve az SZTE Tanulmányi és Vizsgaszabályzata által előírt 14 hét szorgalmi időszak, 6 hét vizsgaidőszak, valamint egy utóvizsga hét maradéktalanul rendelkezésre álljon. Ennek következtében központilag elrendelt őszi és tavaszi szünetet nem tervez az SZTE. A döntés előkészítésekor az egyetem vezetése egyeztetett az SZTE Hallgatói Önkormányzattal, illetve az érdekképviseletekkel.

 

A téli üzemszünetet követően az SZTE egységei 2014. január 6-án kezdik meg szokásos működésüket.

 

SZTEInfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek