Bezár

Hírarchívum

Az SZTE hallgatóit is díjazták a MOL Tehetségtámogató Programjában

Az SZTE hallgatóit is díjazták a MOL Tehetségtámogató Programjában

2013. december 05.
2 perc

A MOL 2013-as pályázatán közel kilencven fiatal tehetséget ismertek el, akik között két SZTE-s hallgató is akadt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A fiatalok fejlődését segítő MOL Tehetségtámogató Program 2006 óta működik, eddig összesen több mint 380 millió forintot fordított a tehetséggondozásra. Idén 18 millió forint összdíjazásban részesültek a sport, művészet vagy tudomány terén kivételesen teljesítő fiatalok. A díjazottak a Budapest Music Centerben vehették át az elismerő oklevelet Ónodi Eszter színművésznőtől, a programot kezelő Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövetétől és Felméry Lilitől, az Operaház balerinájától, a program korábbi támogatottjától. Az eseményen a szervezők egy koncerttel is kedveskedtek a jelenlévőknek: Érdi Tamás zongoraművész zenélt a programban korábban már díjazott zenészek társaságában.

A MOL Tehetségtámogató Programja két részből áll: egyik részében 10-18 év közötti fiatalok részesülnek támogatásban, míg a másikba az egyetemisták pályázhatnak, a MOL Tehetségtámogató Klasszis program keretében. E kér félből tevődött össze idén az a 87 tehetség, akik közt a Szegedi Tudományegyetem két hallgatóját is megtalálhatjuk.

Nyerki Emil a sztatikus mágneses terek növényfiziológiai, növekedésre gyakorolt hatásának vizsgálatával foglalkozik. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán tanul, ahol molekuláris bionika alapszakos hallgató. Itt elsőévesként bekerült a presztízsnek számító Eötvös Lóránd Szakkollégiumba. 2012-ben a TUDOK konferencián első díjat nyert, a Természet Világa Természettudomány nemzetközi diákpályázatán pedig különdíjat kapott. 2013-ban pedig megnyerte a 6. Ifjúsági Bólyai Díjat. Tervei között szerepel jelenlegi kutatásának folytatása, valamint a TDK-n és OTDK-n való részvétel.

Vadász Anna az SZTE Fogorvostudományi Karán első éves. Kisgyerek kora óta a természet bűvöletében él, természetfotós édesapjától tanulta a szakma alapjait. Középiskolás kora óta számos fotópályázaton indult és nyert helyezéseket, képei kiállításokon, folyóiratok címlapján, kiadványokban jelentek meg (például Természet Világa, Természetbúvár magazin). 2011-ben elnyerte a NaturArt Az Év Természetfotósa rangos pályázat ifjúsági fődíját, az Év Ifjú Természetfotósa címet, 2012-ben az ifjúsági kategória első helyezése ismét az övé lett. Díjazott képeit a többi nyertes alkotásaival együtt kiállította a Természettudományi Múzeum. Az utóbbi években Annának kiállítása volt többek között a Szegedi Plazában, a MOL-székházban, a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában, a csongrádi Matula Fesztiválon, az Art Market Budapest rendezvényen is. A MOL Tehetségtámogató Program 2010 óta segíti pályafutását.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek