Bezár

Hírarchívum

Sima Szedeák-vereség jótékonyság akció kíséretében

Sima Szedeák-vereség jótékonyság akció kíséretében

2013. december 08.
3 perc

Szabó Gábor, a szegedi egyetem rektora is ajándékot adott át az ÁGOTA Alapítvány gyermekeinek a Szedeák – Sopron bajnoki kosármeccs szünetében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Rosszul kezdte a december 6-i mérkőzést a szegedi alakulat: a Sopron Takács Norbert két triplájával és Filip Barovic duplájával pillanatok alatt 8-0-s előnyre tett szert. A hazaiaknál egyedül Jonathan Levy tudott az első percekben a gyűrűbe találni, a vendégeknél ugyanakkor beszállt a pontgyártásba Takács mellé Dontay Thomas és Dénes Gábor is. Rendkívül jól sültek a soproniak kinti dobásai: az első negyedben ötből öt tripla hullott be a hazaiak gyűrűjébe, aminek köszönhetően a látogatók masszív előnyre tettek szert a felvonás végére. A Tisza-parti gárda csak vergődött, s ennek 17 pontos hátrány lett az eredménye (14-31).

BC5K7601_szteA második negyedre némiképp összeszedte magát a Szedeák, és két hárompontosnak köszönhetően egy kicsit közelebb tudott kerülni a soproniakhoz. A vendégek játéka az első játékrészben mutatotthoz képest ugyan visszaesett, de Kiss Zsolték még így sem tudtak számottevően közelebb lopózni hozzájuk. Olyannyira nem, hogy a második felvonás közepére Thomasék előnye már 20 pontosra duzzadt. A szünet előtt azonban sikerült megráznia magát a Szegednek: 21-39-ről 30-39-re zárkózott fel. Ez elsősorban a feljavuló palánk alatti játéknak volt betudható. A szünetben ennek ellenére is 30-43 volt az állás a Sopron javára.

Fordulás után ott folytatta a hazai csapat, ahol abbahagyta az első félidő végén: szép támadásokat vezetve felkapaszkodott tíz egységre, és ezt egy jó ideig tudta is tartani. Sőt mi több, Jerrell Williams két gyors hármasának köszönhetően feljöttek hat pontra az egyetemisták (42-48). Ekkor azonban időt kért Sabáli Balázs, a vendégek mestere, aki gyorsan rendet tett játékosai fejében. Ezután az ellenfél megrázta magát, és a negyed végére visszaállt a 10 pontos differencia.

Az utolsó negyedben a hazaiak ugyan mindent megtettek azért, hogy közelebb kerüljenek a vendégcsapathoz, de próbálkozásuk nem járt sikerrel. Elszórakozták a lehetőségeiket túl korán, amit a soproniak könyörtelenül kihasználtak: gyors indításokból szerzett kosarakkal demoralizálták a végére széteső játékot produkáló Bonifert-legénységet. Ezzel érdemileg el is dőlt a találkozó. A Sopron végigvezetve, magabiztos játékkal, megérdemelt 86-65-ös győzelmet aratott az újszegedi sportcsarnokban a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen.

A bajnoki mérkőzés nagyszünetében ajándékokat adtak át az ÁGOTA Alapítvány állami gondozott gyermekeinek, akik egyébként ingyen tekinthették meg a meccset. A SZEGEDma.hu hírportál által szervezett jótékonysági akció ajándékozói között ott volt Szabó Gábor akadémikus, az együttes egyik névadója, a Szegedi Tudományegyetem rektora is.

 

szedeak
További képek itt megtekinthetők

 

Férfi kosárlabda NB I/A csoport 11. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák- Sopron KC 65-86 (14-31, 16-12, 19-16, 16-27)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 700 néző

Vezette: Vígh, Pozsonyi, Minár

Szedeák: Jereminov 5/3, Levy 15, Horváth Á. 6, WILLIAMS 20/6, Csorvási M. 8. Csere: Csorvási L. 6, Kiss Zs. 3/3, Vida 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Sopron: THOMAS 23/6, Thompson 2, Dénes 8/6, Takács 6/6, BAROVIC 17. Csere: Tóth G. 4, Ruják 16/6, Molnár A. 5/3, Trepák, Bus 3/3, Molnár M. 2, Török. Vezetőedző: Sabáli Balázs

Kipontozódott: Williams 39. perc

 

Bonifert Domonkos: „Egynegyednyi előnyt adtunk a Sopronnak, a folyamatos kapaszkodás sok energiánkat felemésztette. Csak időnként tudtunk közel kerülni ellenfelünkhöz.”

 

Forrás és fotó: SZEGEDma.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek