Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi zongoraversenyt rendeznek Szegeden

Nemzetközi zongoraversenyt rendeznek Szegeden

2013. december 20.
2 perc

A VI. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt 2014. március 25–30. között tartják a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay Ferenc Hangversenytermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Zeneművészeti Kar által szervezett háromfordulós verseny célja, hogy a zongora szakos hallgatók és ifjú művészek Bartók Béla szülővárosa – Nagyszentmiklós – közelében, Szegeden bemutatkozhassanak, valamint hogy a tehetséggondozáson túl pódiumlehetőséghez juttassák az arra legméltóbb zenészeket. A megmérettetés igényes színvonalát a zsűri összetétele is jellemzi, melynek tagjai elismert szakmai személyiségek lesznek. A zsűri elnöke Nádor György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritus zongoratanára. Munkáját segítik Kerek Ferenc Liszt-díjas zongoraművész, az SZTE Zeneművészeti Kar korábbi dékánja, Mocsári Károly zongoraművész, Felicia Stankovici zongoraművész, a Temesvári Vest Egyetem Zenei Fakultásának professzora, valamint Csíky Boldizsár Erkel-díjas zeneszerző, a Marosvásárhelyi Egyetem Művészeti Fakultásának tanára.

 

A versenyre 2014. február 3-ig várják bármely ország fiatal zongoristájának jelentkezését, aki 1979. január 1-je után született. A jelentkezőknek a műveket (kivéve a második fordulóban Tóth Péter Hangnem nélküli keringőjét) kotta nélkül kell előadniuk. Az első, második és harmadik helyezést elérő muzsikusok 500 000, 400 000 és 300 000 forint összegű díjazásban részesülnek. Ezenfelül 100 000 forint különdíjat kap az SZTE Zeneművészeti Karának legjobb eredményt elért hallgatója, és 50 000 forint különdíjat ítélnek oda a kötelező mű, Tóth Péter Hangnem nélküli keringőjének legjobb előadásáért. A gálahangversenyt a romániai Nagyszentmiklóson, a Nákó-kastélyban hallgathatják majd meg az érdeklődők.

 

A részletes versenyfelhívás és további információ itt olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek