Bezár

Hírarchívum

Kurzuskonferenciát rendez az ETSZK

Kurzuskonferenciát rendez az ETSZK

2013. december 13.
2 perc

2013. december 16-án kurzuskonferenciát rendez az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar (ETSZK). A programot a kar Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszéke szervezi.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem ETSZK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék gondozásában minden tanévben kötelező tantárgyelemként jelenik meg a „Szociális csoportmunka módszertana”. A kurzust az SZTE ETSZK szociális munka alapszakos és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar szociálpedagógus szakos hallgatói veszik fel.

A szociális ágazatban megjelenő csoportok kialakulásáról, működéséről, a csoportvezetésről, a csoportok típusairól szóló elméleti ismeretek elsajátítása mellett, a diákoknak számot kell adniuk készségeik fejlődéséről is. A tantárgyhoz kapcsolódó gyakorlati kurzuson a hallgatók 4-6 fős kiscsoportban, társadalmilag hasznos, aktuális szociális problémára reflektáló akció megtervezését és végrehajtását kapják félévzáró feladatként. Ennek megoldására készülve nemcsak a programok tervezése, szervezése területén fejlődnek, hanem – az oktatók támogatásának köszönhetően – tapasztalatot szereznek a team munkában megélt élmények tudatosításában is. Tevékenységükről, a megvalósított társadalmi akcióról, illetve a csoporton belüli együttműködés folyamatáról, dinamikájáról videofilmmel társított prezentációt készítenek.

Az SZTE ETSZK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszéken már hagyománnyá vált, hogy az elkészített előadásokat a hallgatók kurzuskonferencián mutatják be. A prezentáció a gyakorlati óra értékeléséhez járul hozzá.

 

A kurzuskonferencia idei időpontja: 2013. december 16. (hétfő) 9-13 óra, a helyszíne: az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar B-épülete (Szeged, Bal fasor 39-45.). Minden érdeklődőt várnak. További információért kereshető: Héderné Berta Edina általános dékánhelyettes, Laukó Gábor tanszékvezető helyettes a 62/545-150 számú telefonon is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek