Bezár

Hírarchívum

Az Európai Unió volt a témája Farkas Beáta habilitálásának

Az Európai Unió volt a témája Farkas Beáta habilitálásának

2013. december 06.
1 perc

Öttagú bizottság előtt habilitált Farkas Beát, az SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete intézetvezető egyetemi docense, a közgazdaság-tudomány kandidátusa címmel rendelkező oktató december 5-én a SZAB-székházban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tantárgyi előadását – amely a másfél órás, összehasonlító gazdaságtan kurzuson elhangzó prezentáció rövidebb változata volt – A piacgazdaság európai változatai címmel hallgathatta meg a közönség, majd ezt követte a habilitáció tudományos előadása A 2008-as világgazdasági válság hatása az Európai Unió kohéziós tagállamaira címmel. A két – magyar és angol nyelven tartott – habilitációs előadást követően a szakbizottság tanácskozásra vonult vissza.

A Szegedi Tudományegyetemen 2012 óta feltétele a docensi kinevezésnek a habilitáció. Az eljárás lényege, hogy a habilitáló kolléga az oktatásban való felkészültségét bizonyítja a habilitációs bizottság előtt. Az egyetemi habilitációs bizottságnak szakbizottságai vannak, melyek javaslatot tesznek a cím odaítélésére. A szakbizottságok munkáját külső szakértők is segítik.

A tantárgyi habilitáció során a bíráló bizottság a maximális 15 pontot adta Farkas Beátának, a tudományos habilitációra pedig 14-et.

A tantárgyi habilitáció értékelésével kapcsolatosan elhangzott, hogy Farkas Beáta összefogott, a választott témakört alaposan és összefogottan ismertette, közérthető, logikus rendszerbe foglalta mondanivalóját. Előadása magyar és angol nyelven is megfelelő volt. Ami a tudományos habilitációt illeti, Farkas Beáta az általa vezetett alprogram részeredményeire építette előadását, ezeket publikálta is egy tanulmánykötetben, amelyet ő maga is szerkesztett.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek