Bezár

Hírarchívum

A 200 éves ifjú Verdi ma: konferenciával emlékeznek a zeneszerzőre

A 200 éves ifjú Verdi ma: konferenciával emlékeznek a zeneszerzőre

2013. december 11.
1 perc

Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulója alkalmából konferenciát tartanak 2013. december 13-án a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar kistermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A most debütáló konferencia – melyen a 19. század legnépszerűbb olasz zeneszerzőjére, az opera vezéralakjára emlékeznek – Márok Tamás újságíró, operatikus és Pál Tamás karmester közös kezdeményezésére indul el. A tanácskozás a szegedi Verdi-hetek programsorozatba illeszkedik, melyet a zeneszerző köré szőtt hagyomány hívott életre. Verdi születésének 200. évfordulója alkalmából országszerte rendeztek már előadásokat, koncerteket, de a szegedi program lesz az egyetlen szakmai konferencia.

 

A rendezvényt 9 órakor Tóth Péter, az SZTE Zeneművészeti Kar dékánja nyitja meg. A nap folyamán előadást tart Pál Tamás karmester, Szilágyi Annamária irodalomtörténész, Gyüdi Sándor karmester, Gyémánt Csilla színháztörténész, Csákovics Lajos fordító, Márok Tamás újságíró és Andrejcsik István operaénekes, lemezgyűjtő. Az előadásokat zenei felvételek, hangszeres és énekes betétek színesítik majd. Az egyes bemutatókat rövid vita követi, ahol a résztvevők feltehetik kérdéseiket, hozzászólhatnak az elhangzottakhoz. A rendezvény fő médiatámogatója a Városi Televízió Szeged, mely rögzíti a konferenciát. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

A konferencia részletes programja elérhető a ZMK oldalán.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek