SZTE Info

A legtehetségesebbek versengtek

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán március 12-én tartották az egyetemi hallgatókat, oktatókat, kutatókat megmozgató helyi tudományos diákköri konferenciát. A hódmezővásárhelyi kar Andrássy út 15. szám alatti előadótermeiben reggel 8 órakor kezdődött egész napos rendezvényen összesen 22 hallgató előadásszerűen számolt be választott témájának tudományos kutatásainak eredményéről.
A Mezőgazdasági Kar kiemelkedő szakmai eseményét az agrárium ipari és szolgáltató ágazata a kutatási eredmények gyakorlati felhasználásának lehetőségei miatt minden évben nagy figyelemmel kíséri. A verseny győztesei a 2009-es Országos Tudományos Diákköri Konferencián képviselhetik a Szegedi Tudományegyetemet.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.