SZTE Info

Kosaras vereség Bonyhádon

Elveszítette az első mérkőzést az SZTE-Szedeák férfikosárlabda-csapata az NB I B 11-20. helyért folytatott rájátszásban.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Nyilas István gárdája a Bonyhád otthonában kezdte meg a rájátszás küzdelmeit, s sajnos vereséget szenvedett, így jelenleg a 15. helyen tanyázik. A folytatásban szombaton 18 órakor a Siókosár-Budaörs látogat Szegedre.
Hír még a gárda háza tájáról, hogy az Egyetemi Ajándékboltba megérkeztek a galléros SZTE-Szedeák-emblémás pólók, s elkészültek a szurkolói sálak is (az egyik oldalon SZTE-Szedeák, a másikon Szegedi Tudományegyetem felirattal.)
Bonyhád–SZTE-Szedeák 113-89 (22-22, 34-13, 29-28, 28-26). Bonyhád, 100 néző. Vezette: Vétek, Kollár.
SZTE-Szedeák: Simándi 7, Nagy A. 17, Nyilas 12, Kovács 22/6, Tanács 8. Csere: Trényi 17, Fülöp 2, Komáromi 2, Mészáros 2. Edző: Nyilas István.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.