SZTE Info

Kosaras vereség Bonyhádon

Elveszítette az első mérkőzést az SZTE-Szedeák férfikosárlabda-csapata az NB I B 11-20. helyért folytatott rájátszásban.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Nyilas István gárdája a Bonyhád otthonában kezdte meg a rájátszás küzdelmeit, s sajnos vereséget szenvedett, így jelenleg a 15. helyen tanyázik. A folytatásban szombaton 18 órakor a Siókosár-Budaörs látogat Szegedre.
Hír még a gárda háza tájáról, hogy az Egyetemi Ajándékboltba megérkeztek a galléros SZTE-Szedeák-emblémás pólók, s elkészültek a szurkolói sálak is (az egyik oldalon SZTE-Szedeák, a másikon Szegedi Tudományegyetem felirattal.)
Bonyhád–SZTE-Szedeák 113-89 (22-22, 34-13, 29-28, 28-26). Bonyhád, 100 néző. Vezette: Vétek, Kollár.
SZTE-Szedeák: Simándi 7, Nagy A. 17, Nyilas 12, Kovács 22/6, Tanács 8. Csere: Trényi 17, Fülöp 2, Komáromi 2, Mészáros 2. Edző: Nyilas István.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *