SZTE Info

Hatból hat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A futsal NB II 20. fordulójában a fővárosban, a Hegyvidéki Sasok vendégeként lépett pályára március 17-én az Universitas Szeged, mely a tavaszi fordulók során korábban mind az öt mérkőzését megnyerte.
A győzelem ezúttal sem maradt el, hiszen Szabó Zoltán három és Kalános egy találatának köszönhetően Szegedre került a három pont.
Az egyetemista gárda 25 ponttal továbbra is a kilencedik helyen áll a tizenhárom csapatos bajnokságban, ám ha így folytatja szereplését, a pontvadászat végére még az ötödik-hatodik helyre is odaérhet.
Hegyvidéki Sasok - Universitas Szeged 2-4 (1-1). Budafok, 50 néző
Universitas Szeged: Vasuth E. - Szűcs S., Tóth P., Kalános J., Szabó Z. Csere: Herczeg G., Rácz G., Fülöp A., Albert M., Laudisz P. Edző: Albert Miklós
A szegedi gólszerzők: Szabó Z. 3, Kalános J.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.