Bezár

Hírarchívum

Becsúszott az első hiba

Becsúszott az első hiba

2008. március 10.
2 perc
A Szentesen megrendezett 6. fordulóval három hónapos szünet után folytatódott a hétvégén a pontvadászat az OB I B-ben.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A listavezető Universitas Szeged lányai – akik az őszi öt körben nyolc mérkőzésből nyolcat nyertek – az Uno VSE és a házigazda Hungerit MetalCom II. ellen csobbantak vízbe. Előbbi együttest sikerült is legyőzniük, ám a szentesiek sajnos megszakították a szegedi sikersorozatot.
Az igazsághoz tartozik, hogy az Universitasból több játékos hiányzott – vagy szünetelteti pályafutását sérülés, betegség, családi, tanulmányi vagy munkahelyi okok miatt (így például az első számú kapus, Varga Zita s helyettese, Szeles Nikolett), s úgy tűnik, a három dunaújvárosi utánpótláskorú kölcsönjátékos (Schneider Zsófia, Andresz Ivett és Tóth Petra) nélkül, tiszta szegedi kerettel áll fel az együttes a második félévben.
 
Bordás Tímea (8), a jogi kar diákja betalált az Uno hálójába is.
Fotó: Segesvári Csaba.
 
A kispadon most debütáló edző, a Kresák Józsefet decemberben váltó Hannauer Péter így értékelt: „A hétvége nem teljesen úgy alakult, ahogyan azt elterveztem, elterveztük. A két mérkőzésből csupán egyet sikerült hozni, és azt sem zökkenőmentesen. Az év első tornája rengeteg tanulsággal szolgált. Többek között azzal, hogy sokkal jobban össze kell szoknia ennek a fiatal és lelkes csapatnak, illetve még többet kell a lövőhelyzeteket gyakorolni. Biztos vagyok benne, hogy össze tudja szedni magát a gárda, és ismét teljes erőbedobással folytatja a bajnokságot.”
Az Universitas Szeged továbbra is magabiztosan, 10 mérkőzésen szerzett 18 ponttal vezeti a tabellát a 9 mérkőzés során 12 pontot gyűjtött Szentes előtt. Folytatás március 29-én Szegeden, az itteni tornán a kecskeméti Villanó Fókákkal mérkőznek a Tisza-parti lányok.
Universitas Szeged - Uno VSE 15-11 (5-5, 2-3, 2-1, 6-2). Szentesi sportuszoda, 100 néző.
Universitas Szeged: Bük Zsanett - Árkosy Lilla 5, Lengyel Dorottya 8, Farkas Kinga, Bordás Tímea 1, Fabó Lili 1, Slíz Babett. Csere: Grezsa Nikolett, Lengyel Dominika, Miklós Dóra. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 6/2.
Szentes - Universitas Szeged 13-8 (3-3, 4-1, 2-3, 4-1). Szentesi sportuszoda, 100 néző.
Universitas Szeged: Bük Zsanett - Árkosy Lilla 3, Lengyel Dorottya 2, Farkas Kinga, Bordás Tímea, Fabó Lili 1, Slíz Babett 2. Csere: Grezsa Nikolett, Sebők Zsófia, Szilágyi Anna, Lengyel Dominika, Miklós Dóra, Lengyel Anett. Edző: Hannauer Péter
Gól emberelőnyből: 7/3, ill. 2/1.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek