SZTE Info

Becsúszott az első hiba

A Szentesen megrendezett 6. fordulóval három hónapos szünet után folytatódott a hétvégén a pontvadászat az OB I B-ben.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A listavezető Universitas Szeged lányai – akik az őszi öt körben nyolc mérkőzésből nyolcat nyertek – az Uno VSE és a házigazda Hungerit MetalCom II. ellen csobbantak vízbe. Előbbi együttest sikerült is legyőzniük, ám a szentesiek sajnos megszakították a szegedi sikersorozatot.
Az igazsághoz tartozik, hogy az Universitasból több játékos hiányzott – vagy szünetelteti pályafutását sérülés, betegség, családi, tanulmányi vagy munkahelyi okok miatt (így például az első számú kapus, Varga Zita s helyettese, Szeles Nikolett), s úgy tűnik, a három dunaújvárosi utánpótláskorú kölcsönjátékos (Schneider Zsófia, Andresz Ivett és Tóth Petra) nélkül, tiszta szegedi kerettel áll fel az együttes a második félévben.
 
Bordás Tímea (8), a jogi kar diákja betalált az Uno hálójába is.
Fotó: Segesvári Csaba.
 
A kispadon most debütáló edző, a Kresák Józsefet decemberben váltó Hannauer Péter így értékelt: „A hétvége nem teljesen úgy alakult, ahogyan azt elterveztem, elterveztük. A két mérkőzésből csupán egyet sikerült hozni, és azt sem zökkenőmentesen. Az év első tornája rengeteg tanulsággal szolgált. Többek között azzal, hogy sokkal jobban össze kell szoknia ennek a fiatal és lelkes csapatnak, illetve még többet kell a lövőhelyzeteket gyakorolni. Biztos vagyok benne, hogy össze tudja szedni magát a gárda, és ismét teljes erőbedobással folytatja a bajnokságot.”
Az Universitas Szeged továbbra is magabiztosan, 10 mérkőzésen szerzett 18 ponttal vezeti a tabellát a 9 mérkőzés során 12 pontot gyűjtött Szentes előtt. Folytatás március 29-én Szegeden, az itteni tornán a kecskeméti Villanó Fókákkal mérkőznek a Tisza-parti lányok.
Universitas Szeged - Uno VSE 15-11 (5-5, 2-3, 2-1, 6-2). Szentesi sportuszoda, 100 néző.
Universitas Szeged: Bük Zsanett - Árkosy Lilla 5, Lengyel Dorottya 8, Farkas Kinga, Bordás Tímea 1, Fabó Lili 1, Slíz Babett. Csere: Grezsa Nikolett, Lengyel Dominika, Miklós Dóra. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 6/2.
Szentes - Universitas Szeged 13-8 (3-3, 4-1, 2-3, 4-1). Szentesi sportuszoda, 100 néző.
Universitas Szeged: Bük Zsanett - Árkosy Lilla 3, Lengyel Dorottya 2, Farkas Kinga, Bordás Tímea, Fabó Lili 1, Slíz Babett 2. Csere: Grezsa Nikolett, Sebők Zsófia, Szilágyi Anna, Lengyel Dominika, Miklós Dóra, Lengyel Anett. Edző: Hannauer Péter
Gól emberelőnyből: 7/3, ill. 2/1.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében