Bezár

Hírarchívum

Ókortörténeti seregszemle Szegeden

Ókortörténeti seregszemle Szegeden

2008. május 20.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem a Bölcsészettudományi Kar Klasszika-Filológiai Tanszékének szervezésében látja vendégül a héten a magyar ókortudomány kétévenként esedékes seregszemléjét.
A 8. Magyar Ókortudományi Konferencia a „Fikció és propaganda” címet viseli. A  napjainkban is aktuális témát mintegy 80 előadásban és poszteren járják körül a résztvevők a görög és római irodalomban, az ókori filozófiában, az ókortörténetben és orientalisztikában, valamint a régészet és művelődéstörténet területén.
A május 22-25. között sorra kerülő rendezvény az egyetem József Tanulmányi és Információs Központjában Maróth Miklós akadémikus, az MTA társadalomtudományi alelnöke (Piliscsaba), Szepessy Tibor professzor (Piliscsaba), valamint Tegyey Imre (Debrecen) plenáris előadásaival kezdődik május 22-én 16 órakor. Szintén plenáris előadással tiszteli meg a rendezvényt a szombati nap zárásaként Török László akadémikus. A szekciók programja péntektől vasárnapig az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Dóm téri épületében zajlik.
Az esemény fővédnöke Hiller István kulturális oktatási és kulturális miniszter, Vizi E. Szilveszter, az MTA leköszönő elnöke, valamint Botka László, Szeged polgármestere. A konferencia támogatója az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Ókortudományi Társaság, az SZTE rektora, az SZTE Bölcsészettudományi Kara, valamint a C&T Hungary és a Litofilm Kft.
A szervezők a május 22-25. között tartandó eseményre az ókortudomány aktív művelőin kívül szeretettel várnak mindenkit, aki a téma iránt érdeklődik. További információ és a részletes program a http://primus.arts.u-szeged.hu/cla/Conf/index.htm oldalon olvasható.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek