SZTE Info

Kivívta az aranyat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Pécsi Tudományegyetem-Pécsi Egyetemi Atlétikai Club és a PTE-PEAC Vívószakosztálya szervezésében május 17-18-án a baranyai megyeszékhelyen tartották a 2008. évi Magyar-Egyetemi Főiskolai Vívóbajnokságot.
A viadalon mindhárom fegyvernemben (tőr, párbajtőr, kard) összemérték erejüket a magyar felsőoktatási intézmények legjobb férfi- és női vívói, az egyéni helyezések alapján csapatban is eredményt hirdettek.
A női párbajtőrözők versenyében szép szegedi siker született: Tóth Annamária, az SZTE JGYPK I. éves rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgatója nyakába akasztották az aranyérmet. Ugyanitt Oláh Zsófia 8. lett, Molnár Katalin a legjobb 32 között búcsúzott. Csapatunk így a dobogó második fokára állhatott.
Férfipárbajtőrben két SZTE-s hallgató indult: Nagy Zsolt a legjobb 16-ba jutott, Endrődi Balázs számára a legjobb 32 jelentette a végállomást – tájékoztatta a Szegedi Egyetem online-t Drevenka Péter, az SZTE Vívó Klub edzője.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *