SZTE Info

Hozták a kötelezőt a kosarasok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Elsősorban remek második félidei teljesítményének köszönhetően magabiztosan győzött az SZTE-Szedeák a Budafok ellen az NB I B csoportos férfikosárlabda-bajnokság 11-20. helyéért folyó rájátszás utolsó előtti körében.
A 2007/2008-as szezon utolsó hazai mérkőzését játszotta május 11-én Nyilas István együttese. Az ellenfél az a Budafok volt, amelyet idegenben 90-78-ra legyőztek a szegediek.
A Tisza-partján sem történt ez másként, hiszen ha akadtak is hullámvölgyek Fülöpék játékában, a végére egyértelműen kidomborodott a két együttes közötti tudásbeli különbség.
Az utolsó forduló előtt rendkívül szoros az alsóház élmezőnye. Az „éllovas” Budaörs, a második Bonyhád és a harmadik Szeged egyaránt 11 győzelemmel és 6 vereséggel áll, az üldöző Elite Basket és Bp. Honvéd 10/7-es mutatóval rendelkezik. Az SZTE-Szedeák az utolsó fordulóban a Fehérvár KC-hez látogat május 16-án, s győzelme esetén még a bajnokság 11. helyét is megszerezheti.
 
Tanács Attila (labdával) 34 pontot szórt a Budafoknak. Fotó: Segesvári Csaba
 
Az NB I B 11-20. helyéért zajló keresztbejátszás 9. fordulójában:
SZTE-Szedeák–Budafok 87-69 (27-11, 10-27, 28-19, 22-12). Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Reisz P., Kovács N.
SZTE-Szedeák: Simándi 2, FÜLÖP 17/9, Nagy A., KOVÁCS 17/6, TANÁCS 34/9. Csere: Széll 2, Trényi 8, Szabad 2, Magyar 5/3, Varga. Edző: Nyilas István.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében