SZTE Info

Harcban a hagyományos moziért!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Aki szereti a mozielőterek igazi hangulatát, üvegpohárból inná a sört és feketén a feketét, annak ott a helye a Belvárosi moziban június 5. és 18. között.
Sajnos a „nagy” filmforgalmazók a várható siker érdekében beáldozzák a hagyományos mozikat. Így van ez az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című film esetében is. A Belvárosi mozi a filmet csak két héttel a hivatalos bemutató után játszhatja, és ezzel jogtalan hátrányba kerül a bevásárlóközpontok műanyag ragyogású multiplex termeivel szemben. A Belvárosi mozi megpróbál harcolni a maga módján. A mozit szerető és értő közönségét a film vetítési ideje alatt mindössze 500 forintos jegyárral várják. A környezet adott, a presszóban félhomály, a székek kényelmesek. A filmről még nem tudok semmit írni, mert csak ott fogom megnézni. Remélem, nem egyedül.
Petró János
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *