SZTE Info

Győzelemmel zárt az SZTE-Szedeák

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Fehérvár KC otthonában játszotta utolsó mérkőzését az SZTE-Szedeák az NB I B csoportos férfikosárlabda-bajnokság 2007/2008-as szezonjában. 
A 11-20. helyért zajló keresztbejátszás 10. fordulójának is maradt tétje, hiszen Nyilas István együttese még harcban állt a 11. helyért. Nos, végül második félidei remek, taktikus játékának köszönhetően hiába győztek Székesfehérváron is a B csoportban újoncként szerepelt szegedi fiúk, nem tudtak előrelépni a 13. helyről, mivel a két nagy rivális, az Enternet-NTE Budaörs és a B-Beton Bonyhádi KSE is sikerrel vette az előtte álló akadályt.
A klub vezetése elégedett a gárda idei teljesítményével és eredményével. „A csapat tagjai egyénileg is sokat fejlődtek ebben az évben. Közösen átestünk az első év összes gyermekbetegségén, amiből a tanulságokat levontuk. Jól halad saját fiataljaink beépítése. Ez önmagában is biztató, és emeli az elvárásokat” fogalmazott az SZTE-Szedeák honlapján Kardos Péter elnök. A következő szezonnal kapcsolatban kifejtette: igyekeznek az amatőr státusz mellett a lehető legjobb keretet kialakítani, s céljuk, hogy bekerüljenek a jövő évi 24 csapatos B csoportban a felsőházi 8 csapatos rájátszásba.
 
Az NB I B 11-20. helyéért folytatott keresztbejátszás 10. fordulójában:
FEHÉRVÁR KC SZTE-Szedeák 90-98 (25-20, 19-22, 26-22, 20-34). Székesfehérvár, vezette: Jurák, Vida.
SZTE-Szedeák: Simándi 22/6, Fülöp 7/3, Nagy A. 13/9, Kovács A. 9, Tanács 33/12. Csere: Trényi 8, Magyar 6. Edző: Nyilas István.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében