SZTE Info

Győzelem Pápán

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A 11-20. helyért zajló keresztbejátszás 8. fordulójában Pápára látogatott május 4-én az SZTE-Szedeák gárdája.
A mérkőzésnek egyértelműen Nyilas István együttese volt az esélyese, hiszen a szegediek az alsóházi rájátszás harmadik helyéről, míg a hazaiak sereghajtóként várták az utolsó három játéknapot, ráadásul néhány héttel ezelőtt a Tisza-parti találkozót magabiztosan, 91-68-ra nyerték Simándiék.
Az SZTE-Szedeák ezúttal is érvényesítette a papírformát: jó játékkal, végig vezetve hozta el a bajnoki pontokat Pápáról. A gárda így továbbra is harcban áll az alsóházi rájátszás dobogós helyeiért.
Május 11-én (vasárnap) este 18 órától a Budafok ellen a szezon utolsó hazai mérkőzése következik az újszegedi sportcsarnokban.
 
 
Fülöp Béla (12) ezúttal nemcsak remek szervezőmunkájával, hanem két triplájával is kitűnt.
Fotó: Gémes Sándor
 
Az NB I B 11-20. helyéért zajló keresztbejátszás 8. körében:
Pápa–SZTE-Szedeák 72-82 (14-25, 21-24, 18-19, 19-14). Pápa, 50 néző. Vezette: Németh S., Szalai Zs.
SZTE-Szedeák: SIMÁNDI 10/3, FÜLÖP 12/6, NAGY A. 19, TANÁCS 10, KOVÁCS A. 21. Csere: Trényi 6, Széll 4, Szabad, Varga, Komáromi, Sutka. Edző: Nyilas István.
Az alsóház élcsoportjának állása két fordulóval a vége előtt:
1. Siókosár-NTE-Budaörs 11 győzelem, 5 vereség (1351-1267)
2. B-Beton Bonyhádi KSE 11, 5 (1530-1318)
3. SZTE-Szedeák 10, 6 (1443-1351)
4. Elite Basket 9,7
5. Fehérvár KC 9,7
6. Bp. Honvéd  9,7
(A végső helyezések szempontjából fontos lehet, hogy hasonló mutatóknál az egymás elleni eredmények összevetésében a szegediek kosáraránnyal jobban állnak a Budaörssel szemben, a Bonyhádtól viszont kétszer is kikaptak.)
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *