SZTE Info

Ezüstérmes tájfutóink

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Pécsi Tudományegyetem-Pécsi Egyetemi Atlétikai Club és a Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség Pécs-Petőcpusztán rendezte meg a tájékozódási futók 2008. évi egyetemi-főiskolai bajnokságát.
A május 17-18-i viadalon női váltóban az SZTE együttese (Nagy Virág, Szerencsi Dóra, Szerencsi Ildikó összeállításban) ezüstérmes lett. Egyéniben Szerencsi Ildikó (SZTE GYTK, III. gyógyszerész) szintén másodikként zárt.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *