SZTE Info

Arany, ezüst és bronz az Universitas Kupáról

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Május 9-10-én a Miskolci Egyetemen rendezték meg a III. Bosch Universitas Kupa Országos Döntőt.
A Szegedi Tudományegyetem három sportágban (férfi- és női kosárlabda, női kispályás labdarúgás) négy csapattal képviseltette magát a borsodi megyeszékhely egyetemén. Aranyérmet szerzett női kosárlabdában az SZTE A csapata, női labdarúgóink másodikként zárták a vetélkedőt, míg férfikosaraink a dobogó harmadik fokára állhattak föl.
A versenyen olyan nappali tagozatos hallgatók vehettek részt, akik az adott félévben nem rendelkeztek NB I-es (női labdarúgás), illetve NB I-es, NB I/B-s vagy NB II-es (kosárlabda) játékengedéllyel. Az Universitas Kupa alapvető célja ugyanis versenyzési lehetőség biztosítása az amatőr szinten sportoló hallgatói tömegeknek, a rendszeres szabadidősport támogatása, a felsőoktatási intézmények hallgatóinak sportszeretetre történő nevelése.
 
Az eredmények, férfi kosárlabda:
Csoportmérkőzések: SZTEBME 44-30, SZTEPannon Egyetem (Keszthely) 52-26, Debreceni EgyetemSZTE 40-32.
A 3. helyért: SZTEPannon Egyetem (Keszthely) 48-23.
A játékosok névsora: Kovács Zsolt, Lippai Gábor, Malatinszki Tamás, Szurázs Davletov, Vasas Péter, Száraz Tamás, Kotroczó Péter, Török Zsolt, Szuhaj Márk, Kispál Gábor.
 
Női kosárlabda:
Körmérkőzés: BME–Szeged A 40-28,VeszprémSzeged A 37-21, Szeged APécs 28-24, Szeged B–Szeged A 46-12, Szeged BVeszprém 40-29, Szeged BPécs 53-19, Szeged BBME 29-24.
B csapatunk az első, A együttesünk az ötödik helyen végzett.
Szeged B: Gombos Erika, Filyó Beáta, Újvárosi Ivett, Bogádi Katinka, Danóczi Linda, Hajdú Csilla.
Szeged A: Rosecker Ágnes, Varga Emília, Somorjai Andrea, Szabó Réka, Knyihát Zsuzsanna, Velcsov Gabriella.
 
Női labdarúgás:
Csoportmérkőzések: SZTEELTE A 1-0, SZTEPannon Egyetem, Veszprém 7-0.
Döntők: SZTE Tessedik Sámuel Főiskola, Békéscsaba 3-2, SZTE Nyugat-Magyarországi Egyetem, Szombathely 0-1.
Végeredmény: 1. Nyugat-Magyarországi Egyetem, 2. SZTE, 3. ELTE A.
Az SZTE csapata: Linke Nikolett, Farkas Katalin, Zsadányi Szilvi, Bagdi Csilla, Kis Réka, Zsók Filoména, Gergely Nikolett, Zoltay Fruzsina, Tóth Dóra, Szilágyi Nóra, Ambrus Dóra, Ambrus Andrea, Bozsó Anabella.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *