Bezár

Hírarchívum

Alma Mater Díj a General Eletricnek

Alma Mater Díj a General Eletricnek

2008. május 08.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem által alapított Alma Mater Díjat az idén GE Hungary Zrt. Healthcare k+f divíziója nyerte el az egyetem közel 70, az üzleti életből kikerülő partnere közül.
A választás azért esett a GE Healthcare (GEHC) egészségügyi üzletágra, mivel a cég a SZTE-s hallgatók számára meghirdetett gyakornoki program mellett számos korábbi szegedi hallgatót is foglalkoztat, és 2007-ben azzal a céllal nyitotta meg új k+f irodáját Szegeden, hogy a szegedi klinikákon dolgozó orvosokkal napi szinten tudjon kapcsolatot kialakítani. Az SZTE Alma Mater Díjat – melyet immár harmadik alkalommal ítéltek oda – azzal a céllal alapították, hogy elismerésben részesíthessék az egyetem kiemelkedő regionális vagy országos üzleti partnereit.
Büszkék vagyunk a Szegedi Tudományegyetemmel immár nyolc éve fennálló, sikeres partneri kapcsolatunkra, mely a korai felismerést szorgalmazó (Early Health) programunkkal összehangban új lendületet ad a tudományos kutatásnak, és globálisan az egészségügyi ágazat számára eredményes innovációt segít elő. Stratégiai partneri együttműködésünk követendő példa lehet más iparági partnerek számára is, abban a reményben, hogy a közös tapasztalataink átadhatóak és átültethetőek a gyakorlatba, a tanulságok pedig a teljes régióban és Európában is kiaknázhatóak. Meggyőződésem, hogy partneri együttműködésünk a jövőben töretlenül folytatódik, sőt bővülni fog” jelentette ki Mike Fritts, a GE Healthcare magyarországi technológiai vezetője.
A GE Healthcare üzletága 1999-ban kezdte meg működését Budapesten, és ekkor indult el a klinikai alkalmazások kutatása és fejlesztése is; azóta a bővítés folyamatosan zajlik. Kiépült egy magasan képzett kutatói-fejlesztő bázis, amellyel kapcsolatban jelentős (1,5 milliárd Ft) összegű zöldmezős csúcstechnológiai beruházást is végrehajtott a cég. A budaörsi telephelyen közel 10 000 m2-es területen világszínvonalú k+f tevékenység és gyártás folyik.
A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportjával való együttműködést a GE Healthcare 2001-ben kezdte meg. Azóta a hallgatókat érintő gyakornoki és szakdolgozati programok mellett a cég a Dél-alföldi Neurobiológiai Regionális Tudásközpont keretein belül tehetséges fiataloknak biztosított ösztöndíjat diplomamunkájuk megírásához, és olyan tudományos rendezvényeket támogatott, mint az évenkénti Képfeldolgozó Nyári Iskola.
2005-ben a GE Healthcare új fejezetet nyitott az együttműködések terén. Partnerévé vált a Dél-Alföldi Élet- és Anyagtudományi Kooperációs Kutató Központnak, melynek keretében az üzletág négy darab hároméves kutatási és fejlesztési projektet vezetett Orvosi Képalkotási Módszerek Fejlesztése című programon belül. A k+fprojektekbe alapvetően negyed-ötödéves hallgatókat vonnak be, akik a témákban TDK-munkát végeznek és szakdolgoznak.
2006-ban a GE beindította az Öveges József-ösztöndíjprogramot, mely az egész országban támogat tehetséges végzős és PhD-hallgatókat.
A Szegedi Tudományegyetem kiemelt hangsúlyt fektet az oktatást-kutatást támogató, abban partneri együttműködést kínáló vállalatokkal, vállalkozásokkal való együttműködésre, hiszen ez nem csupán egyetemi, hanem szélesebb értelemben vett társadalmi érdek is. Elismeréssel adózunk ezért mindazon vállalkozások előtt, akik üzleti érdekeiken túl vagy azzal párhuzamosan állhatatosan támogatják hallgatóinkat, és befektetéseket eszközölnek mind hallgatóinkba, mind tudományos eredményeinkbe, kutatásainkba. Ezen partnerség eredményeinek elismeréséül lett az SZTE Alma Mater 2008-as díjazottja a GE Healthcare dívizió” nyilatkozta Szabó Gábor, az egyetem rektora, a díjátadó fővédnöke. Hozzátette: az SZTE hosszú távú célja, hogy az Alma Mater Díjat büszkeség legyen elnyerni, és ezzel is arra ösztönözze a regionális cégeket, hogy minél több SZTE-n képzett munkaerőt alkalmazzanak, ezáltal az egyetem növendékei jelentősen erősítsék a dél-alföldi régió szellemi potenciálját.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek