SZTE Info

Újra remekelt az egyetemi nyolcas

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Május végén újabb két sportágban rendezték meg a 2008. évi Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságot. Mind evezőseink, mind atlétáink érmekkel a zsákjukban tértek haza a versenyekről.
Az egyetemek és főiskolák legjobb evezősei május 25-én Csepelen adtak egymásnak randevút, míg az atlétikai küzdelmekre május 24-25-én Veszprémben került sor.
Az evezősök között aranyérmet szerzett az SZTE férfi nyolcasa (Csatlós Máté, Kecskés István, Márton Gábor, Szabó Dániel, Sipos Ede, Kitka Gergely, Tari János, Lele Máté, korm: Priváczki Ákos), a férfi egypárevezősök között Kitka Gergely a második helyen végzett, míg a férfi kormányos nélküli kettesünk (Csatlós Máté, Márton Gábor) a dobogó harmadik fokára állhatott.
Atlétáink két érmet szereztek: Hódi Nóra női távolugrásban lett második 5,49-cel, míg Lóczi Attila a férfiak között 1500 méteres síkfutásban harmadikként ért célba 3.58'99-es időeredménnyel. Többen éppen csak lemaradtak a dobogóról: Vékony Zsuzsanna súlylökésben, Kapeller Adrienn 800 méteren, a Hódi Nóra, Révész Anikó, Székely Olga, Kapeller Adrienn váltó 4x400 méteren, míg Török Péter kalapácsvetésben lett negyedik, míg Raffai Ramón gerelyhajításban zárt ötödikként.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében