SZTE Info

A nyár legSZINesebb fesztiválja

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A hazai fesztiválpaletta legnagyobb hagyományokkal rendelkező rendezvénye, a nyár utolsó nagy fesztiválja a Tisza-parti város Újszegedi Partfürdőjén várja látogatóit – mások mellett – a Morcheeba, a Backyard Babies, a Within Temptation, a Russkaja, MC SirReal(Freestylers), illetve a hazai zenei élet legismertebb képviselőinek koncertjeire.
A Szegedi Ifjúsági Napok nulladik napján az MTV Színpadon a glam-metalos punk&rollban utazó Backyard Babies és a legnépszerűbb hazai rockbanda, a Tankcsapda adja a felütést. A további napokon ez a helyszín ad teret – más-más napokon – a Morcheeba és a Within Temptation koncertjének. Itt hallhatjuk majd a Quimby, a Kispál, a Barabás Lőrinc Eklektric, Zagar és az Underground Dívák koncertjét, és ide várják a 30Y, a Kaukázus zenekarokat is.
A Szegedi Ifjúsági Napok Pepsi Színpadán – többek között – fellép a v odkával higított orosz vircsaft , a Russkaja, de a HS7, a PASO, a Ladánybene27, Macskanadrág, az Aljas Kúszóbab, az Alvin és a Mókusok is itt ad koncertet.
A Red Lounge Korai Öröm koncerttel nyit a nulladik napon, majd CIRCUS MAXIMUS bemutatja: Percy, Dieselboy valamint Sp & Scinetyc – hajnalig. Ezen a helyszínen köszönthetjük az Európa-szerte a legjobb dance-actként emlegetett Phat's & Small formációt, de itt lép a publikum elé majd Péterfy Bori és a Love Band, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a Neo, a Balkan Fanatik, The Moog, az Amber Smith s az olasz The Room.
A JATE-sátor már a nulladik napon várja a SZIN-ezőket, a programon Irie Maffia feat Mc Sena, Mc Colombo, valamint REWIND ON THE RUN, azaz Dj. Palotai, Dj. Ludmilla,Dj. Cadik és Mc ZEEK. A további napokon ez a helyszín Godot dumaszínházzal kezd, s a zenei produkciók között tudhatjuk a Honey Bee, a Magna Cum Laude, a Kiscsillag, a Belga, a Vad Fruttik, a Beshodrom koncertjét, de itt lép fel MCSirReal (Freestylers), és TECHNOID COMMUNITY prezentálásában RAIDEN (EST) & TEMPERD (UK).
A Borsodi Malátabárban minden nap Logikocsma várja a látogatókat és fél egytől hajnapig diszkó szórakoztatja a nagyérdeműt. Mindeközben koncertfilmek, közönségtalálkozók és rocktörténelem, valamint a Babos Gitár Team, Roy és Ádám, a United és Bella Levi zenekara teszi teljessé a programot.
A Fészek Klub Medencében – egyebek mellett – a CPG, az Auróra, Sziámi, Török Ádám, Deák Bill, a Gőzerő és a Watch My Dying koncertje színesíti a programpalettát.
 
Önfeledt szórakozás a partfürdőn.
 
Jegy- és bérletárak:
 
bérlet ( minden napra érvényes):
Elővételben:10 500 Ft
Helyszínen: 12 500 Ft
 
napijegy (aug. 27., 28., 29., 30.):
Elővételben: 4000 Ft
Helyszínen:  5000 Ft
 
KOMBINÁLT BÉRLET:
Ebben az évben kombinált bérleteket vásárlására is van lehetőség, melyek a SZIN-re és társfesztiváljainkra érvényesek:
 
3 fesztiválra: SZIN-HEGYALJA-BALATONE:          26 500 Ft
2 fesztiválra: SZIN-HEGYALJA:                          19 500 Ft
                     SZIN-BALATONE:                        17 500 Ft
                     HEGYALJA-BALATONE:                 18 900 Ft
 
Részletes információ: www.szin.org
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *