Bezár

Hírarchívum

Győzelmekkel zárt a bajnok Universitas Szeged

Győzelmekkel zárt a bajnok Universitas Szeged

2008. június 03.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Tizenhat mérkőzésen tizenöt győzelem, s mindösszesen egy vereség: az Universitas Szeged női vízilabdacsapata bámulatos teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet az OB I B-ben.
Hannauer Péter lányai már az utolsó előtti körben bebiztosították az első helyet, ennek ellenére a záró, budapesti körben sem engedtek ki: mind a Kecskemétet, mind a Hódmezővásárhelyt legyőzték.
A vezetőedző így értékelte a május 31-i mérkőzéseket a Szegedi Egyetem Online-nak: „Azt kell hogy mondjam, összességében jól játszott a csapat, hozta a papírformát. A Kecskemét ellen kicsit álmos kezdés után igen összeszedetten és odafigyelve játszottunk. A fiatalok is meghálálták a kapott bizalmat. A meccset jó összjáték és fegyelmezettség jellemezte. A második mérkőzésen a Vásárhely ügyes játékkal kihasználta indiszponált, sok sérüléssel tarkított játékunkat, így igen szorossá tette a csatát. A csapat azonban még így is jobbnak bizonyult. Gratulálok a lányoknak, és köszönöm a munkájukat!”
 
Tökéletes összhang: Hannauer Péter irányításával remekül működött az Universitas-gépezet
 
A női OB I B-ben az Universitas Szeged 30 ponttal végzett az élen a 16 pontos Hungerit MetalCom Szentesi VK II., a 12 pontos Hódmezővásárhelyi VSC és Villanó Fókák Kecskemét, illetve a 10 pontig jutó Uno VSE előtt.
A szegedi egyetemista gárda minden valószínűség szerint a bajnoki cím ellenére a következő szezonban is a második vonalban folytatja. Az okokra és a további fejleményekre a későbbiekben visszatérünk a Szegedi Egyetem Online oldalain.
 
Az OB I B 10. fordulójában:
 
Villanó Fókák Kecskemét Universitas Szeged 8-14 (2-2, 2-6, 3-4, 1-2). Felnőtt női OB I B-s vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd Uszoda, 50 néző.
Universitas Szeged: Bük Zsanett Árkosy Lilla 5, Hajdú Enikő 1, Bordás Tímea 2, Grezsa Nikolett, Fabó Lili 2, Lengyel Dominika 1, Cserék: Farkas Kinga, Sebők Zsófia, Miklós Dóra, Slíz Babett 1, Lengyel Anett 2, Erdélyi Kriszta. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 7/0, ill. 3/1. Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
 
Universitas Szeged Hódmezővásárhelyi VSC 9-8 (1-1, 2-4, 5-2, 1-1). Felnőtt női OB I B-s vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd Uszoda, 50 néző.
Universitas Szeged: Bük Zsanett Grezsa Nikolett, Hajdú Enikő 2, Bordás Tímea 2, Fabó Lili, Lengyel Dominika 1, Miklós Dóra. Cserék: Árkosy Lilla 3, Erdélyi Kriszta, Sebők Zsófia, Lengyel Anett, Slíz Babett 1, Farkas Kinga. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 4/1, ill. 7/1. Ötméteresből: 3/2, ill. 4/4.
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek