SZTE Info

Ferke Norbert nyerte a Roden Kupát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
76 induló, 20 klub, 2 ország, 8 verseny az OSC vívótermében minden hónap utolsó hétvégéjén: ez volt a Roden Kupa a 2007/2008-as idényben.
 
 
A sorozat végére kiderült: az összes induló közül Ferke Norbert (képünkön jobbról), az SZTE Vívó Klub sportolója bizonyult a legjobbnak. Norbert ezzel összetettben megnyerte a versenysorozatot. Mérlege parádés: egy 7., két 5., négy 3. és egy 2. helyezés.
A kecskeméti színekben versenyző, de szintén Szegeden készülő Nagy Zsoltaz összetett 3. helyet szerezte meg ugyanebben a sorozatban.
Ezzel véget ért a szegediek számára a 2007/2008-as vívóidény.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *