SZTE Info

Erasmus: az SZTE a legjobb tízben

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Jan Figel' oktatásért, képzésért, kultúráért és ifjúságért felelős EU-biztos ajánlásával jelentette meg az Európai Bizottság az ERASMUS European Success Stories című 2008-as kiadványát, mely az oktatói mobilitásban és az intenzív programok megvalósításában a legjobb minőségi és mennyiségi teljesítményt felmutató 10-10 európai egyetemet mutatja be.
Az Európai Bizottság a Szegedi Tudományegyetemet a kiválasztott legjobb tíz európai egyetem közé sorolta az oktatói mobilitásban a 2000-2006 közötti időszakban elért eredményei alapján. Eredményeik alapján minden ERASMUS Charterrel rendelkező európai felsőoktatási intézmény pályázhatott.
A Szegedi Tudományegyetem a TEMPUS Közalapítvány (TKA) kérésére nyújtott be pályázatot, melyet a TKA továbbított az Európai Bizottságnak. Az előválogatás során 21 ország pályázói közül 76 intézményt választottak ki, ebből 36 pályázatát az oktatói mobilitásban, 40 pályázatát pedig az intenzív programban nyújtott teljesítmény alapján bírálta el 3 független szakértő. A bírálók a pályázó intézmények eredményeit a 2000-2006 közötti időszakra vonatkozóan minőségi és mennyiségi kritériumok alapján, pontozásos alapon értékelték, mielőtt kiválasztották a két kategóriában legjobban teljesítő 10-10 egyetemet.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *