SZTE Info

Nem (lég)puskázták el

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Június 13-án Budapesten rendezték meg a Sportlövő Egyetemi Kupát a 2008-as Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság versenysorozatának részeként. Kis késéssel ugyan, de az eredmények immár a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség honlapján is elérhetővé váltak.
A férfi nyílt irányzékú légpuskások (20 lövés) küzdelmében hatalmas szegedi siker született: a dobogó minden fokára SZTE-s hallgató állhatott. A győzelmet Császár Péter (153 kör) szerezte meg Viskovics Barnabás (136 kör) és Nagy Gábor (132 kör) előtt. Ebben a számban csak azok indulhattak, akik nem rendelkeznek a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) rajtengedélyével, egyetemükön amatőr szinten foglalkoznak a lövészettel.
Férfi zárt irányzékú légpisztolyban (60 lövés) Babéj Ádám ötödikként, női zárt irányzékú légpisztolyban (40 lövés) Gerencsér Teréz hatodikként végzett, míg női zárt irányzékú légpuskában (40 lövés) Bicskei Tamara hatodik, Tóth Brigitta nyolcadik lett. Ezekben a versenyszámokban azok állhattak rajthoz, akik rendelkeznek MSSZ-rajtengedéllyel és érvényes sportorvosi igazolással, mindemellett egyetemi vagy főiskolai hallgatók.
 

Pintér M. Lajos

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében