SZTE Info

Vereség Csömörön

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A múlt heti Baja elleni hazai vereséget követően sajnos újabb mérkőzésen maradt alul a futsal NB II-ben az Universitas Szeged.
Az egyetemisták az április 28-án megtartott 24. fordulóban Csömörre, a Goldball-RFC II. csapatához látogattak. A szezon végére némileg megfogyatkozott a szegedi keret, a meghatározó játékosok közül különböző okok miatt Dimic, Szlobodnyik, Izsákovics, Degovics, Simon és Tari is elhagyta a csapatot. Csömörre is csak hét mezőnyjátékossal utaztak, tehát nem lehettek vérmes reményeik. Ráadásul fáradt is volt a társaság, hiszen futsalosaink többsége április 24-25-én három mérkőzést is lejátszott a MEFOB győri négyes döntőjében. Ennek megfelelően a hazai együttes magabiztos, 6-2-es győzelmet aratott.
 
Fülöp Attila (fehérben) hiába csodálkozik: Csömörön maradt a három pont.
Fotó: Segesvári Csaba
 
Horváth Levente vezetőedző így foglalta össze a látottakat honlapunknak: „A vereség ellenére most sem játszottunk rosszul, de Pájer Tamás hiányában nem volt igazi befejező csatárunk, nagyon hiányoztak a csatár góljai. A mezőnyben egyenrangú partnerek voltunk a Csömörrel, de a kapuk előtt rendre ők választották a jobb megoldást.”
Két körrel a vége előtt a 28 pontos Universitas Szeged visszacsúszott a 9. helyre az NB II tabelláján, de még mindig csak három egység választja el a 6. helyen tanyázó Bonyhádtól. Szabó Zoltánék a 25. fordulóban a 3. helyezett Bau Regiát fogadják az újszegedi sportcsarnokban, a meccs május 5-én 19 órakor kezdődik.
 
A futsal NB II 24. fordulójában:
 
Goldball RFC Csömör II. - Universitas Szeged 6-2 (3-1). Csömör, 50 néző.
Universitas: Gombos V. Herczeg G., Laudisz P., Kalános J., Szabó Z. Csere: Tóth P., Szűcs S., Fülöp A. Edző: Horváth Levente és Albert Miklós.
A szegedi gólszerzők: Szabó Z. és Fülöp A.
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.