SZTE Info

Medikus Kupa az SZTE-n

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A négy magyarországi orvosképző intézmény, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem részvételével megkezdődött a 36. Medikus Kupa Szegeden. A rendezvény a sportvetélkedés hagyományainak őrzése mellett az egészségügyi intézmények közötti hallgatói és oktatói kapcsolatok erősítését is célozza.
A vasárnapig tartó versenyek során az egyetemek együttesei kosár-, kézi- és röplabdázásban (lányok és fiúk), illetve kispályás labdarúgásban (fiúk) mérik össze tudásukat körmérkőzéses rendszerben. A kosárlabda-mérkőzéseket az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tornatermében rendezik, a röplabdások az SZTE Sportközpont tornatermében, a kézilabdások az SZTE JGYPK sportcsarnokában viaskodnak, míg a labdarúgómeccseket a Déri Miksa Ipari Szakközépiskola tornatermében rendezik. Vasárnap délután sportáganként és összetettben is eredményt hirdetnek.
A Medikus Kupáról a jövő héten számolunk be a Szegedi Egyetem online kiadásában.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.