SZTE Info

Húst, kilóra!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A szegedi Focus Műhely új előadását Húst, kilóra! címmel mutatják be április 19-én este 19 órakor a Reök-palotában. Az egyetemi színpadként induló Focus Műhely új bemutatójának az előzőekhez hasonlóan provokatív a témája: az előadás azt a kérdést járja körül, hogy a fogyasztói társadalomban miképpen válnak ma a férfiak is termékekké.
Az előadás kifutóján így három különböző korú férfi jelenik meg, akik termékekként akarják magukat eladni a fogyasztóknak, azaz a nézőknek. A három szereplő Boy J – Balog József, Boy P – Seres István (Pipu) és Boy M – Szerdahelyi Mátyás. Az előadás után egy közönségtalálkozón beszélgethetnek a termékek és fogyasztóik.
A Benkő Imola Orsolya rendezte előadás a premieren kívül április 23-án és 27-én 19 órától is megtekinthető a Reök-palotában.
T. T.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.