Bezár

Hírarchívum

pexels-quang-nguyen-vinh-2518861

Precíziós kertészeti szakmérnök képzés indul februárban a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán online levelező rendszerben

Precíziós kertészeti szakmérnök képzés indul februárban a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán online levelező rendszerben

2020. december 07.

A Fenntartható precíziós kertészeti szakmérnök/ szakember szakirányú továbbképzési szak válasz a mezőgazdaság mai kihívásaira. A digitalizáció, a precíziós eszközök alkalmazása a kertészeti termesztésben rohamosan fejlődik, segítve a fenntarthatóságot. Az SZTE felismerve a kor kihívásait, új képzését blended learning (online levelező oktatás) formában indítja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az online levelező oktatás lényege, hogy az elméleti anyagot távoktatás formájában kapják meg a hallgatók, míg a gyakorlati képzés továbbra is közvetlen részvétellel zajlik olyan helyszínen, ahol a legalkalmasabb a hallgatók és az oktatás minősége szempontjából. A távoktatás teljes rugalmasságot biztosít, az oktatók online és személyes (csoportos) konzultációs lehetőséget biztosítanak.

 

A kertészetben, mint a mezőgazdaság sok más területén, az erőforrások mennyisége, minősége csökken. Az SZTE Mezőgazdasági Kar szakemberei vallják, hogy a korszerű technikák alkalmazása nem áll szemben a fenntarthatósággal, ezért az ökológiai szemléletű kertészeti termesztés ismerete a szakma fontos része.

 

A képzést olyan szakembereknek ajánlják, akik a mezőgazdaság vagy természettudomány területén felsőfokú alapképzéssel rendelkeznek és a kertészet, kiemelten a korszerű növényházi termesztés és az ökológiai szemléletű kertészeti kultúrák területén speciális és gyakorlatcentrikus tudásra szeretnének szert tenni. A képzés során a gyakorlati ismeretek bemutatására a Dél-Alföld kertészeti hagyományait kihasználva kerül sor.

 

A továbbképzéssel kapcsolatban bővebb felvilágosítást az SZTE Mezőgazdasági Kar Tanulmányi és Továbbképzési Osztálya ad.

A képzés jelentkezési lapját és a részletes szalkeírást ITT találja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek