SZTE Info

Évfordulós emlékcsarnok kiállítás az Egyetemi Könyvtárban

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára 2010. szeptember 8-án 11 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában ÉVFORDULÓS EMLÉKCSARNOK címmel kiállítást rendez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Megemlékezésünket Egyetemünk egykori professzorainak tiszteletére rendezzük:


BÓNIS GYÖRGY jogtörténész halálának 25. évfordulója,

HADROVICS LÁSZLÓ nyelvész, szlavista születésének 100. évfordulója,

KOLTAY-KASTNER JENŐ irodalomtörténész halálának 25. évfordulója alkalmából.

 

Megnyitó beszédet mond: Dr. H. Tóth Imre professor emeritus A kiállítást rendezte: Dr. Klukovits Lajosné, Dr. Rácz Béláné, Tóthné Dr. Kazai Magdolna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.