SZTE Info
dobos

Ütős farsang

A SZTE ZMK Ütőhangszeres Együttesének Farsangi hangversenye 2011. február 8-án, kedden 19 órakor a SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ismételten az ütőhangszereseké lesz a főszerep, hiszen a SZTE ZMK ütőhangszeresei adják szokásos farsangi hangversenyüket. Ezúttal a temérdek könnyűzene mellett elhangzik pár komolyzenei kompozíció is. Az ütős játékokat ez alkalommal szintetizátor és basszusgitár is fogja segíteni. Lesz meglepetés is!

Mindezt előadják: Szegény István - koncertmester, Kürtösi Ferenc, Látrányi Lajos, Siska Anita, Tóth István, Varga Richárd, Frontó Gábor, Pocskai Roland - szintetizátor és Hohl Zsuzsanna basszusgitár.

Az együttes művészeti vezetője: Siklósi Gábor főiskolai docens

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *