SZTE Info

bnp_1

Támogatást biztosít az Európa-tanulmányok Központnak a BNP Paribas

A Szegedi Tudományegyetem központi egységeként és az Állam- és Jogtudományi Kar képzési intézeteként is működő Európa-tanulmányok Központ legújabb, francia nyelvű Nemzetközi tanulmányok mesterképzésének támogatásáról írt alá megállapodást a BNP Paribas regionális vezérigazgatója.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ünnepélyes keretek között írta alá Aymar de Liedekerke Beaufort, vezérigazgató és Prof. Dr. Szabó Gábor, rektor azt a nyilatkozatot, amelyben rögzítették, a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe két hallgató számára biztosít ösztöndíjat az Európa-tanulmányok Központ által meghirdetett, szeptemberben induló Nemzetközi tanulmányok mesterszakon.

Ahogy elhangzott, egyedülálló képzést hirdet a Szegedi Tudományegyetem. Ez az első olyan nemzetközi tanulmányok mesterképzés, amely idegen nyelven is akkreditációs eljáráson esett át. Az akkreditáció ténye pedig igazolja, magas színvonalú képzés indul el 2011 szeptemberétől. Egyedülálló továbbá a képzés, mivel teljes egészében francia nyelven zajlik, így lehetővé teszi, hogy ne csak magyarországi hallgatók szerezzenek diplomát. Szintén az idegen nyelvű képzés előnye, hogy neves, külföldi professzorok is bekapcsolódnak az oktatásba. Az Európa-tanulmányok Központ ugyanis széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik.

A francia nyelvű Nemzetközi tanulmányok mesterképzés regionális központtá kívánja tenni Szegedet az Európa-tanulmányok oktatásában és kutatásában. A képzést hirdetők nem titkolt célja, hogy elsősorban a szélesebb földrajzi régió kiemelkedő tehetségű hallgatóit oktassák. Így az oktatás során is specializációt kínálnak a Közép- és Kelet-Európa, a tágabb régió történelmére, gazdaságára, nemzetközi viszonyrendszerére.

A BNP Paribas-val való együttműködés nem egyszerű szponzorráció. A támogató szorosan együtt kíván működni az Európa-tanulmányok Központtal. A kiváló képességű hallgatók kiválasztásában, szakmai előmenetelük nyomon kísérésében is szerepet vállal a bank, továbbá az általa támogatott hallgatók részére szakmai gyakorlatot is biztosít. A BNP Paribas regionális elkötelezettsége ismert, ebben lehet a cég partnere a Szegedi Tudományegyetem.


bnp_2

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 29. 13:00 - 30. 16:30
 • február 1.
  10:00 - 13:00
 • február 4.
  18:00 - 19:00
  "Boldizsár Ildikó és a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért csoporthoz, és vállalták, hogy összegyűjtik a világ népmesekincséből azokat a meséket, amelyek a teremtett világ iránti felelősségről, az ember ezzel kapcsolatos feladatairól szólnak, hogy segítsenek a szülőknek, pedagógusoknak és mindnyájunknak a tudatosításban. Olyan meséket adnak közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük - összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle... De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség."
  Jegyár: kedvezményes 2.000 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.800 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 7.
  10:00 - 16:00
 • február 8.
  09:00 - 14:00