SZTE Info

bnp_1

Támogatást biztosít az Európa-tanulmányok Központnak a BNP Paribas

A Szegedi Tudományegyetem központi egységeként és az Állam- és Jogtudományi Kar képzési intézeteként is működő Európa-tanulmányok Központ legújabb, francia nyelvű Nemzetközi tanulmányok mesterképzésének támogatásáról írt alá megállapodást a BNP Paribas regionális vezérigazgatója.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ünnepélyes keretek között írta alá Aymar de Liedekerke Beaufort, vezérigazgató és Prof. Dr. Szabó Gábor, rektor azt a nyilatkozatot, amelyben rögzítették, a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe két hallgató számára biztosít ösztöndíjat az Európa-tanulmányok Központ által meghirdetett, szeptemberben induló Nemzetközi tanulmányok mesterszakon.

Ahogy elhangzott, egyedülálló képzést hirdet a Szegedi Tudományegyetem. Ez az első olyan nemzetközi tanulmányok mesterképzés, amely idegen nyelven is akkreditációs eljáráson esett át. Az akkreditáció ténye pedig igazolja, magas színvonalú képzés indul el 2011 szeptemberétől. Egyedülálló továbbá a képzés, mivel teljes egészében francia nyelven zajlik, így lehetővé teszi, hogy ne csak magyarországi hallgatók szerezzenek diplomát. Szintén az idegen nyelvű képzés előnye, hogy neves, külföldi professzorok is bekapcsolódnak az oktatásba. Az Európa-tanulmányok Központ ugyanis széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik.

A francia nyelvű Nemzetközi tanulmányok mesterképzés regionális központtá kívánja tenni Szegedet az Európa-tanulmányok oktatásában és kutatásában. A képzést hirdetők nem titkolt célja, hogy elsősorban a szélesebb földrajzi régió kiemelkedő tehetségű hallgatóit oktassák. Így az oktatás során is specializációt kínálnak a Közép- és Kelet-Európa, a tágabb régió történelmére, gazdaságára, nemzetközi viszonyrendszerére.

A BNP Paribas-val való együttműködés nem egyszerű szponzorráció. A támogató szorosan együtt kíván működni az Európa-tanulmányok Központtal. A kiváló képességű hallgatók kiválasztásában, szakmai előmenetelük nyomon kísérésében is szerepet vállal a bank, továbbá az általa támogatott hallgatók részére szakmai gyakorlatot is biztosít. A BNP Paribas regionális elkötelezettsége ismert, ebben lehet a cég partnere a Szegedi Tudományegyetem.


bnp_2

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. szeptember 30.

IMG_6486

Dr. Piros Györgyit belgyógyász-kardiológust, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ osztályvezető főorvosát és testvérét, Piros Ildikót, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt páros interjúnkban a szívről kérdeztük. Arról a szívről, amit sokat emlegetünk, de alig ismerünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • november 12.
  10:00 - 14:00
 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.
 • november 12.
  19:00 - 20:00
  A túlsúly és annak egészségre ártalmas következményei ma már az egész világon fenyegető méreteket öltenek. A szívre, keringésre kifejtett hatások évtizedekig nem okoznak panaszokat, de ha már megjelentek, nagyon nehéz azokat visszafordítani. Milyen egészséget veszélyeztető hatásokkal jár a túlsúly, hogyan lehet a folyamatba beavatkozni? Hogyan, mennyit mozogjunk, ha meg akarjuk előzni a problémát, vagy testsúlyt szeretnénk csökkenteni, mely mozgásformák a legalkalmasabbak erre?
 • november 13. 08:00 - 15. 18:00
 • november 13.
  10:00 - 17:30
  Az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Művészetelméleti és Művészetpedagógiai Kutatócsoportjának szervezésében