SZTE Info

SZTE-s nyílt napok felvételizőknek

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) az idén sem hagyja magukra a felvételizőket, a felsőoktatásba jelentkezni szándékozó fiatalokat, szüleiket, tanáraikat. A vidék legnépszerűbb felsőoktatási intézménye nyílt napokon és pályaválasztási kiállításokon nyújtja át a csokorba szedett hasznos tudnivalókat.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a Szegedi Tudományegyetem képzései iránt, évről évre többen szeretnék itt folytatni tanulmányaikat, hiszen tisztában vannak vele: a munkaerőpiac elvárásainak, kívánalmainak mindenben megfelelő diplomát szerezhetnek a dél-alföldi tudásvárosban. Az SZTE tizenkét kara gyakorlatorientált, hallgatóbarát képzésekkel várja a fiatalokat, akik a bolognai rendszerű felsőoktatási valamennyi lépcsőjét végigjárhatják itt az alapszakoktól a doktori képzésig.

Arról, hogy hogyan kell jelentkezni, milyen szakokat és szolgáltatásokat kínál az egyetem, s milyen egyéb lehetőségek állnak a szegedi hallgatók rendelkezésére, az intézmény székhelyén, valamint ahogy az az elmúlt években már bevett gyakorlattá vált, több vidéki településen is tájékoztatják az érdeklődőket az SZTE munkatársai. Az egyetemi idén is megrendezi középiskolai bemutatkozó körútját, melynek részeként az őszi időszakban kihelyezett nyílt napot tart a dél-alföldi régió több városában. Az SZTE célja, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok és képzőintézetük pedagógusai hasznos és széles körű tájékoztatást kapjanak a karokon folyó képzésekről, induló szakokról, képzési programokról, specializációkról és nem utolsósorban a hallgatói életről. Nemcsak a környék középiskoláiban találkozhatnak azonban az egyetemmel az érdeklődők, hanem a pályaválasztási kiállításokon is.

További információk az SZTE kihelyezett nyílt napjairól itt olvashatók.

 

A Szegedi Tudományegyetem a következő hetek, hónapok során ismét megrendezi nyílt napjait.

Idén is egész napos program várja az érdeklődőket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (Szeged, Ady tér 10.) november 26-án (csütörtökön) 9 órától egészen késő délutánig az Összevont Egyetemi Nyílt Napon. A standoknál lehet majd kérdezni a karokat képviselő egyetemi oktatóktól, hallgatóktól, hallgatói önkormányzatok képviselőitől, ismét lesz pályaválasztási tanácsadás, és a karok előadásait is meghallgathatják a látogatók.

SZTE összevont egyetemi nyílt nap (november 26.)
Részletes program és további tudnivalók itt találhatók.

 

Természetesen az egyes fakultások is szívesen látják nyílt napjaikon az érdeklődőket. Az egyetem tizenkét karának kari nyílt napjai lehetőséget biztosítanak arra, hogy a látogatók mélyebben megismerhessék az egyes képzési profilokat.

A kari nyílt napokról itt kaphat információt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.