Bezár

Hírarchívum

Jól haladnak az evezős-vb előkészületei

Jól haladnak az evezős-vb előkészületei

2009. október 01.
2 perc
Szeged és a Szegedi Tudományegyetem készen áll a 2010-es egyetemi-főiskolai evezős-világbajnokság megrendezésére – hangzott el az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A 2010. augusztus 13-15. között Szegeden rendezendő 11. egyetemi-főiskolai evezős-világbajnokság szervezői, a Magyar Evezős Szövetség, a Szegedi Tudományegyetem, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és Szeged város képviselői csütörtökön bejárták a Maty-éri olimpiai vízicentrumot, valamint megtekintették a szállást adó kollégiumokat, felmérték a hátteret, és megbeszélést tartottak a további a teendőkről.
A József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott sajtótájékoztatón Badó Attila, az SZTE sportért is felelős rektorhelyettese, a szervezőbizottság elnöke köszönetet mondott a különböző szervezeteknek a szervezőmunkában való részvételért. A professzor egyben reményét fejezte ki, hogy a viadal hasonlóan sikeres lesz, mint a 2006-ban Szegeden rendezett egyetemi-főiskolai fallabda-világbajnokság. Annak tapasztalatait mindenképpen hasznosítják az előkészületeknél – árulta el, hozzátéve: az SZTE vezetése bízik benne, hogy az evezős-vb tovább öregbíti az universitas hírnevét idehaza és világszerte.
Szentgyörgyi Pál szegedi alpolgármester bejelentette: az önkormányzat anyagilag és munkájával is segíti majd a rendezvényt. Ott Zsuzsanna, a Magyar Evezős Szövetség főtitkára úgy fogalmazott: a Maty-éri központ fejlesztése, a nyolc pályásra történő bővítés nagyban hozzájárult hazánk sikeres pályázatához. Szegeden a szövetség tervei szerint további rangos világversenyeket, világkupát és Európa-bajnokságot is lebonyolítanak majd az egyetemi vb után. A helyszínt jövő év májusának első hétvégéjén tesztelik majd versenykörülmények között.
Hédi Csaba, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára büszkén emelte ki: Magyarország 1990 óta immár a kilencedik egyetemi-főiskolai vb házigazdája lehet. Szeged készen áll, a pálya tökéletes, akár jöhetnének is a versenyzők – fogalmazott. Hozzáfűzte: a jelentkezők pontos létszáma csak jövő május-júniusra válik biztossá, de előzetes becslések alapján húsz-huszonkét országból mintegy 300-400 evezőst várnak a világbajnokságra.
Horváth András, a Maty-éri központ vezetője megerősítette: az evezőspálya nagyszerű állapotban van, az új makói fejlesztésű mólok tökéletesen beváltak.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek