Bezár

Hírarchívum

Kepyesek4
Felhívás a hátrányos helyzetű hallgatók támogatására

Felhívás a hátrányos helyzetű hallgatók támogatására

2009. október 13.
2 perc

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor felhívása az SZTE polgáraihoz a Magyar Rektori Konferencia által létrehozott ösztöndíjalap támogatására.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ösztöndíjalap létrehozását határozta el 2009. szeptember 23-i plenáris ülésén a Magyar Rektori Konferencia (MRK) Plénuma, egyetértésben a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK). Ezzel a kezdeményezéssel olyan tehetséges és kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatókat kívánnak támogatni, akik tanulmányait a gazdasági válság miatt kialakult nehéz anyagi helyzetük veszélyezteti.

A támogatás feltételeként meghatározandó kritériumrendszer kidolgozásához, a rászoruló diákok eléréséhez és a támogatások odaítéléséhez az MRK partnerként felkérte a HÖOK-t, mely az ösztöndíjalap tervét testületi, elnökségi határozattal fogadta el.

A támogatásként szolgáló pénzbeli felajánlásokat az ország felsőoktatási intézményei saját hatáskörükben, elkülönített számlaszámon gyűjtik, majd intézményi szinten osztják szét az arra legérdemesebbeknek. Az ösztöndíjalap pályázat útján lesz elérhető támogatottak számára. Az elosztás elveit az MRK és a HÖOK két-két képviselőjéből álló bizottság dolgozza ki, a támogatókról az MRK országos összesítést készít, amelyet honlapján nyilvánosságra is hoz.

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke kezdeményezi, hogy a szegedi egyetem is csatlakozzon a felhíváshoz. Az ösztöndíjalap nyílt, ahhoz bármely jogi és magánszemély csatlakozhat. A rektor professzori illetménye és az MTA doktora tudományos fokozatáért járó tiszteletdíja egyhavi összegét ajánlotta föl az alapítvány induló tőkéjéhez.

„Felajánlásaikat a Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány számára tehetik meg, mely célja a Szegedi Tudományegyetemen tanulmányokat folytató hallgatók között a tehetségek felismerése, felkarolása, gondozása és a tehetség fejlesztése, valamint minden lehetséges támogatás megadása annak érdekében, hogy a tehetséges hallgatók egyenlő esélyekkel indulhassanak el pályájukon. Az alapítvány további célja, hogy a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi és már végzett hallgatói számára biztosított legyen az értelmiségre nevelés és az értelmiséggé váláshoz elengedhetetlenül szükséges szolgáltatások (így többek között: kultúra, sport, karrier, alma mater szolgáltatások). Tisztelettel kérem Önöket, hogy a lehetőségeikhez mérten támogassák az ösztöndíjalapot” – áll Prof. Dr. Szabó Gábor felhívásában.

 

Az alapítvány neve: Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány
Székhelye: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Számlaszám: 11600006 – 00000000 – 25900976
Adószám: 18478664 – 1 – 06

 

A felhívás szövege

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek