SZTE Info
Modulo

Modul OtTO: a non-stop virtuális TO-s

Az országban elsőként alkalmaznak virtuális tanulmányi előadót a hallgatói kérelmek jóváhagyására a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Modul OtTO ugyan még csak pályakezdő, de már most nagyon népszerű a diákok körében: nem jár kávézni, nem tart ebédszünetet és éjjel-nappal fogadja a hallgatóktól érkező kérelmeket. OtTO-ra a Tanulmányi Osztály munkatársai sem féltékenyek, hiszen a program megkönnyíti munkájukat, véglegesítése pedig új utat nyithat az egyetemi bürokrácia történetében.

A Modul OtTO-t a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara hívta életre azzal a céllal, hogy a diákok elvárásainak megfelelően még hatékonyabbá és gyorsabbá tegye a hallgatói ügyintézést. A tanévkezdést követő első hetekben ugyanis átlagosan mintegy 3000 hallgatói kérvény érkezik a GTK Tanulmányi Osztályára, a feszített munkatempó ellenére az intézmény kapacitása véges, a hallgatók pedig elvárják a hibamentes gyors ügyintézést.

OtTO, a virtuális tanulmányi előadó éppen ebben segítheti a Tanulmányi Osztály munkáját. Feladatkörébe tartozik többek között a hallgatói kérelmek ellenőrzése, előkészítése és rendszerezése, illetve javaslatot tehet a jogviszony igazolások kiadhatóságára, vagy a költségtérítési részletfizetési kérelmek elfogadására is. Az új munkatárs egyik legnagyobb előnye, hogy fáradhatatlan; kollégáival ellentétben akár hajnali kettőkor is áttanulmányozza és elbírálja a beérkező kérelmeket, így a hallgatók már a leadás másnapján értesülhetnek a Tanulmányi Bizottság döntéséről.

Modul OtTO mindemellett folyamatos továbbképzésen is részt vesz, jelenleg a kreditátviteli kérelmeket tanulmányozza, és sikeres vizsga esetén a következő félévtől ezek is az ő hatáskörébe tartoznak majd.

 „A Tanulmányi Osztály dolgozói is hálásak OtTO-nak, hiszen a 2009-2010-es tanévtől már a hallgatói ügyek 90%-át intézzük az ETR MODULO rendszerében. A megduplázódó kérelem szám ellenére rövidül a válaszadási idő és csökken az esetleges hibák száma is” – magyarázza Szakál Péter a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hivatalvezetője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.