SZTE Info

zold_filmklub

Zöld filmklub a klímaváltozásról,felmérés az elégedettségről

November 24-én ismét Zöld filmklubbal várja az SZTE Kongresszusi Központ a látogatókat: a Hülyeség kora című film 2055-ben, az éghajlatváltozás miatt lakhatatlanná vált Földön játszódik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A főszereplő egy idős történész (Pete Postlethwaite), aki a Globális Archívumban dolgozik, a múzeumban, ahol az emberiség összegyűjtött emlékeit őrzik abban reménykedve, hogy a Földön egyszer talán újra megjelenik az élet...


A filmvetítés arra is alkalom, hogy a szervezők bemutatják az SZTE TIK 2011-ben végzett elégedettségi felmérésének eredményét, ugyanis a filmvetítés előtt a 10 perces rövid beszámolóban Ambrus Bettina beszámol arról, hogy a látogatók milyen mértékben elégedettek a Központ szolgáltatásaival, és miként értékelik a Zöld intézmény környezettudatos törekvéseit.

 


SZTE TIK Zöld Filmklub

A hülyeség kora

Helyszín: SZTE TIK Kongresszusi terem

Időpont: 2011. november 24. 17 óra.


További részletek az SZTE TIK Facebook oldalán!


A film előzetese megtekinthető: itt

 


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.