SZTE Info

zold_filmklub

Zöld filmklub a klímaváltozásról,felmérés az elégedettségről

November 24-én ismét Zöld filmklubbal várja az SZTE Kongresszusi Központ a látogatókat: a Hülyeség kora című film 2055-ben, az éghajlatváltozás miatt lakhatatlanná vált Földön játszódik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A főszereplő egy idős történész (Pete Postlethwaite), aki a Globális Archívumban dolgozik, a múzeumban, ahol az emberiség összegyűjtött emlékeit őrzik abban reménykedve, hogy a Földön egyszer talán újra megjelenik az élet...


A filmvetítés arra is alkalom, hogy a szervezők bemutatják az SZTE TIK 2011-ben végzett elégedettségi felmérésének eredményét, ugyanis a filmvetítés előtt a 10 perces rövid beszámolóban Ambrus Bettina beszámol arról, hogy a látogatók milyen mértékben elégedettek a Központ szolgáltatásaival, és miként értékelik a Zöld intézmény környezettudatos törekvéseit.

 


SZTE TIK Zöld Filmklub

A hülyeség kora

Helyszín: SZTE TIK Kongresszusi terem

Időpont: 2011. november 24. 17 óra.


További részletek az SZTE TIK Facebook oldalán!


A film előzetese megtekinthető: itt

 


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.