Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Central European Summer Course on Mycology - nemzetközi konferencia

Sajtómeghívó - Central European Summer Course on Mycology - nemzetközi konferencia

2018. július 05.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Mikrobiológiai Tanszéke tisztelettel meghívja Önt a Central European Summer Course on Mycology (CESC) nemzetközi konferenciára 2018. július 6-án, pénteken 9:00 órai kezdettel.

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Mikrobiológiai Tanszék (Szeged, Közép fasor 52.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén júliusban ünnepli tizedik évfordulóját a Central European Summer Course on Mycology (CESC). A humánpatogén gombák biológiájával foglalkozó nemzetközi konferenciát és nyári iskolát két évente rendezi meg az SZTE Mikrobiológiai Tanszéke Dr. Gácser Attila és Dr. Pfeiffer Ilona szervezésében. A július 6-11. közötti CESC a humánpatogén gombák kutatásának összes fő témakörét bemutatja. Felöleli többek között a patogenezis, patológia, virulencia, genetika, genomika, sejtbiológia, immunológia, diagnosztika és a gombás fertőzések orvoslásának aspektusait. Az angol nyelvű konferenciára a világ számos országából érkeznek résztvevők, például Lengyelországból, Franciaországból, Szlovákiából, Csehországból, Mexikóból, Németországból, Brazíliából és Nagy-Britanniából. Előad például Dr. Julian Naglik (Anglia) és Bernhar Hube (Németország), akiknek kutatócsoportjai a világon először írtak le gomba által termelt pórusképző toxint, melyről kiderült, hogy a Candida albicans, az egyik legismertebb kórokozó gomba, fontos virulencia faktora. Prezentációt tart Dr. Christophe d’Enfert, a párizsi Institut Pasteur professzora, a humánpatogén gombák funkcionális genomikájának elismert kutatója és Andrew Koh, aki az emberi humán mikrobiom és az egészség összefüggéseiről beszél majd. A konferencián a diákok előadás vagy poszterkiállítás formájában mutathatják be a kórokozó gombákkal kapcsolatos saját kutatásaikat.


A CESC-hez harmadik alkalommal kapcsolódik a Rising Stars in Mycology Workshop, mely a kutatói léttel, életpályával foglalkozik előadások, kerekasztal-beszélgetések és egyéb interaktív programok segítségével. Az elmúlt évek során olyan fontos tárgykörök kerültek terítékre, mint a helyes kutatói magatartás, a plagizálás, a nők szerepe a tudományban vagy a minőségi tudományos cikkek megírásának folyamata.

A konferenciáról további információ és a részletes program itt érhető el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek