Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - XXIV. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny

Sajtómeghívó - XXIV. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny

2018. március 22.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Műszaki Informatikai Tanszéke tisztelettel meghívja Önt a XXIV. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny megnyitójára 2018. március 26-án, hétfőn 14 órára. Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, Informatórium (Szeged, Kálvária sgt. 23.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2018-ban már 24. alkalommal kerül megrendezésre a háromnapos Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny (PLC Verseny), melyet idén a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Műszaki Informatika Tanszéke és az Informatika Oktatásáért, Kutatásáért Alapítvány szervez. A versenyen a kiemelkedő motivációjú diákok kapnak lehetőséget tudásuk összemérésére. A megmérettetés célja az irányítástechnika, ezen belül a PLC programozás oktatási színvonalának emelése, az oktatók, hallgatók és az ipari, kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése. Továbbá a korszerű irányítástechnikai berendezések megismerésének elősegítése, valamint a hallgatók közötti versenyszellem és kooperáció kialakítása.

 

Az idei versenyre az ország 14 intézményéből és a határainkon túlról is érkeznek hallgatói csapatok. A szervező Szegedi Tudományegyetem mellett képviselteti magát – többek között – a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Pannon Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Szabadkai Műszaki Főiskola is. A versenyre 25 hallgatói csapat, összesen 68 diák érkezik 28 kísérő oktatóval.

 

A verseny 2018. március 26. és 28. között zajlik: az első nap délutánján a hallgatói csapatoknak egy 10 kérdésből álló elméleti feladatsort kell kitölteniük 1 óra alatt, majd a második és harmadik napon gyakorlati feladatmegoldás vár rájuk. A hallgatóknak mindkét napon 5-5 órájuk van, hogy elkészítsék egy valós vagy szimulált technológia vezérlését.

 

A részletes program itt elérhető.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek