SZTE Info

Szabadegyetem - Szeged V. szemeszter I. előadás

A Szabadegyetem – Szeged V. első elődasását ajánlom figyelmükbe. 2010 február 17-én, szerdán 18 órától Dr. Sümegi Pál, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara egyetemi docensének előadását tekinthetjük meg "Az ember és környezet kapcsolata a Kárpát medencében az elmúlt 30 ezer évben" címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az előadást a megszokott helyszínen, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében tartjuk.

Előadónik rövid bemutatását és az előadások előzetesét a www.u-szeged.hu/szabadegyetem oldalon találhatják meg.

Ha valamely előadáson nem tudnak részt venni, a televíziós felvételt online vetítés formájában szintén a www.u-szeged.hu/szabadegyetem oldalon a program menüpont alatt tekinthetik meg az előadást követő hét elejétől, illetve az előadás utáni pénteke és vasárnap a Városi Televízió Szeged adásában.

Munkatársaimmal együtt szeretettel várom Önöket az előadáson, melynek látogatása ingyenes.

Az ötödik szemeszter programja az alábbi linken tekinthető meg:

Szabadegyetem - Szeged V. szemeszter program

Üdvözlettel:

Bajusz Peter
szervezo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.