SZTE Info

A Szegedi Tudományegyetem Tanári Testületének nyilvános ülése

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja önt a Tanári Testület 2010. február 15-n, hétfőn 16.00 órakor tartandó következő ülésére, melyen sor kerül a rektori tisztségre kiírt pályázatra benyújtott programok bemutatásra és megvitatásra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázók és előadók:

Prof. Dr. Szabó Gábor egyetemi tanár

Prof. Dr. Wittmann Tibor egyetemi tanár

Helyszín: SZTE BTK II. emeleti Auditorium Maximum

(6722 Szeged, Egyetem u.2.)

--------------------------------------------------------

Keczer Gabriella
sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.