SZTE Info

Prof. Dr. Nagy János: Párbeszéd a nemzeti vagyon jövőjéről

Prof. dr. Nagy János, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke nevében tisztelettel meghívjuk Önt a „PÁRBESZÉD A NEMZETI VAGYON JÖVŐJÉRŐL” címmel meghirdetett tájékoztató rendezvénysorozat második, szegedi sajtónyilvános eseményére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke személyesen, első kézből ad tájékoztatást a nemrég elfogadott Középtávú Vagyonhasznosítási Stratégia megalkotásának hátteréről, a megújult stratégiai elképzelésekről, a nemzeti vagyon jövőjéről és a kezelésével kapcsolatos alapelvekről.

Az előadás szervezői lehetőséget kívánnak teremteni arra is, hogy az előadást követően a helyszínen őszinte szakmai beszélgetés alakulhasson ki a jelenlévők között az elhangzottakkal kapcsolatban. Ezért már előzetesen ajánljuk figyelmébe az MNV Zrt. honlapján (http://www.mnvzrt.hu/nvt/_/_/vagyonstrategia) fellelhető Vagyonstratégia szövegét.

Az NVT 2007-es megalakulása óta kiemelt alapelvének tekinti a nyíltságot, az átláthatóságot és a párbeszédet. Minden magyar állampolgárnak joga tájékozottnak lenni, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak pedig kötelessége tájékoztatást adni az állami vagyonnal kapcsolatos minden stratégiai lépésről, tervről, elképzelésről. A Szegedi Tudományegyetemen tartandó előadás a második állomása annak a tájékoztató rendezvénysorozatnak, melyre Magyarország több egyetemi városában, köztük Budapesten, Debrecenben kerül sor a következő hónapokban.

Az előadás időpontja: 2010. február 23., kedd, 14:00

Az előadás helyszíne:

Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ, 1. emeleti nagyelőadó 

Az előadást tartja:

Prof. dr. Nagy János
a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke

A rendezvény védnöke:

Prof. dr. Szabó Gábor
a Szegedi Tudományegyetem rektora

A rendezvény további résztvevője:

Kamarás Miklós
a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.