SZTE Info

Két korszerű tanteremmel bővül a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete és az Oktatáselméleti Kutatócsoportja 2010. február 17-én, szerdán 11 – 12 között ünnepélyes keretek között adja át a két új tantermét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tantermek mindegyike a legkorszerűbb technológiával van ellátva, melyek a kutatást és a képzést egyaránt segítik. Az ünnepség helyszíne: SZTE BTK Petőfi Sándor sugárút 30-34. 4. emelet.

A részvételi szándékát kérjük jelezze Túri Diánánál a turid@edu.u-szeged.hu címen.

Részletes információk a csatolt meghívóban találhatók.

Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.