Bezár

Hírarchívum

Biobank VZ

A EUGLOH legkiemelkedőbb kutatóhelyei között az SZTE Biobank és a Funkcionális sejtbiológia és Immunológia központ – Videóval

A EUGLOH legkiemelkedőbb kutatóhelyei között az SZTE Biobank és a Funkcionális sejtbiológia és Immunológia központ – Videóval

2024. február 14.
2 perc

Virtuális sétán mutatja be a EUGLOH (European University Alliance for Global Health),- azon belül a kutatásokra fókuszáló EUGLOHria - a kilenc egyetem kutatási infrastruktúrájának legkiemelkedőbb bázisait. A Szegedi Tudományegyetem Biobankja és Funkcionális sejtbiológia és immunológia központja is bekerült az exkluzív válogatásba. A Biobankról még teljesebb képet kaphatnak az érdeklődők, a világszínvonalú létesítmény vezetőjével, Dr. Veréb Zoltánnal készült, angol nyelvű interjú segítségével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A European University Alliance for Global Health (EUGLOH) stratégiai szövetség a Szegedi Tudományegyetem, az Université Paris-Saclay, a Lundi Egyetem, a Portói Egyetem és a Ludwig-Maximilians-Universität München között, amelyhez csatlakozott az Alcalá Egyetem, a UiT The Arctic University of Norway , az Újvidéki Egyetem és az Universität Hamburg (UHH). Az immár kilenc intézményből álló hálózat tagjai közösen keresik a tudományos válaszokat a biomedicina, az élettudományok és a társadalomtudományok jóléttel és a közegészségüggyel kapcsolatos kihívásaira.

A szövetségen belül, külön egységként működik a EUGLOHria, amely kifejezetten a kutatásokra és az innovációra fókuszál, valamint annak népszerűsítésére törekszik.

A szervezet, a kommunikációs stratégiájának részeként, sorozatot indított, amelyben az egyes egyetemek legkiválóbb, legmodernebb kutató- és oktatóhelyeit mutatják be. Egyetemenként két bázis került fel az exkluzív listára. A Szegedi Tudományegyetem részéről az egyik egység a Biobank, a másik pedig a HCEMM-mel közösen működtetett Funkcionális sejtbiológia és immunológia központ. A EUGLOHRIA virtuális túrák célja, hogy interaktív és innovatív módon mutassa be és egyben népszerűsítse a hallgatók és kutatók között a EUGLOH kutatási infrastruktúráját. A speciális technikával és eszközökkel készült bemutatók, 360°-os képet biztosítanak. A kutatóhelyek alapvető adatait, paramétereit és felhasználási lehetőségeit is tartalmazzák, ezzel egyedülálló betekintést nyújtanak az érdeklődőknek.

Biobank külső

A EUGLOHRIA felületén az alábbi linken tekinthető meg a két kutatóhelyről készült virtuális bemutató:

https://www.euglohria.eu/euglohria-connects/euglohria-virtual-tours

Az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai angol nyelvű interjút is készítettek az SZTE Biobank vezetőjével, Dr. Veréb Zoltánnal, így még teljesebb képet kaphatnak az érdeklődők az Európában is egyedülálló kutatóhelyről. Az interjú az SZTE Youtube csatornáján tekinthető meg, az alábbi képre kattintva:


A kampány további célja a tudomány iránti érdeklődés felkeltése a fiatalabb korosztályok számára is. A EUGLOH virtuális túrák koncepciójához hasonlóan, a kiemelkedő kutatóit és kutatásait is bemutatja a Euglohria Talks felületén. Az ebben a sorozatban megjelenő, SZTE-s szakemberekről hamarosan honlapunkon is bővebben olvashatnak.

 

Lévai Ferenc

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek